Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dvě velká RPG od Obsidianu budou příští týden zdarma

Rozdávácí plány na Epicu.

Od včerejška je na Epic Game Store bezplatně k mání "jen" nezávislá hra Cave Story+, ale příští týden se vrátí v plné síle a s áčkovými tituly.

Bylo totiž oznámeno, že od čtvrtka 11. prosince si tam budete moci stáhnout plné verze dvou velkých RPG od Obsidianu, co komerčně tak úplně neuspěla, ale jejich atraktivitu to nesnižuje.

Půjde jednak o Pillars of Eternity v Definite Edition, která v sobě má i DLC The White March: Parts I a II nebo bonusové věci z Royal edice.

Co o něm Jíra Sládek v roce 2015 napsal do dvoudílné recenze:

"Atmosféra a hratelnost, to je vedle funkčních herních principů samozřejmě to hlavní, co mě ke hře přikovalo. A troufnu si tvrdit, že Pillars of Eternity budou bavit i „moderní RPGčkáře", kteří třeba s hrami postavenými na Infinity enginu ani nikdy neměli tu čest. Hru doporučuju všem hráčům, kteří mají trochu trpělivosti. Pokud ale z RPG žánru mydlíte jen diablovky, tak tady asi narazíte. Nedostatky jsou spíše drobnější, jako třeba občas otravné nahrávání lokací nebo co do kvantity nedotažené nadabování dialogů. Ale celé se to hraje báječně."

Watch on YouTube

Druhým RPG, které bude k mání bez placení, je méně známé Tyranny od téhož studia.

I tady to bude rovnou lepší Gold edice, opět s nárokem na všechny přídavky.

Martin Zavřel o této hře v roce 2016 řekl do recenze toto:

"Hlavní devizou Tyranny přitom je, že navzdory několika velkolepým kataklyzmatickým událostem (a očividné možnosti hrát za nejzápornějšího zloducha v historii RPG) jde o důsledně lidský příběh, který vás donutí opakovaně zvažovat vaši vlastní definici pojmů "spravedlnost" nebo "menší zlo".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Project Eternity

PC, Mac

Tyranny

PC, Mac

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments