Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeny tradiční režimy v Cyberpunk 2077, ale většina recenzí bude později

Únik obrazovky.

Jak víme, domácí i zahraniční obchody naskladnily krabicovky Cyberpunk 2077 ve značném předstihu a některé je dokonce i (chybou nebo úmyslně?) poslaly zákazníkům o týden dříve, než správně měly.

Reddit se tak začíná plnit úniky, které pochází od předčasných majitelů této očekávané hry, kvůli které byla o týden nevšedně odložena i první sezóna obsahu do Call of Duty: Black Ops Cold War. Konzolové verze totiž lze bez potíží spustit dopředu.

Uživatel DanXcel tam koncem týdne nahodil snímek obrazovky z xboxové verze běžící na Series X, dle nějž jsou v menu tradiční dva režimy: Performance a Quality.

Přesně jak se stalo zvykem v mnoha posledních titulech, Performance režim upřednostní plynulost na úkor kvality obrazu. Naopak Quality mód bude mít framerate upozaděn, aby byla prioritou co nejvyšší možná kvalita obrazu.

V tento moment prý Performance mód jede v 60fps, byť s občasnými záškuby a s dynamickým rozlišením, které se mění dle toho, co se zrovna ve hře děje. DanXcel ho prý preferuje pro hraní, protože kvalita obrazu podle něj neospravedlňuje, aby hrál jen v 30fps.

Není však vyloučeno, že se ještě případně toto nastavení v menu změní, jakmile hra dostane masivní, údajně 43 GB velký Day 1 patch, který zohlední opravy a vylepšení učiněné v posledních týdnech.

S tím souvisí, že většinu recenzí na internetu si asi přečtete později, než jste zvyklí. Pokud si nějaký redaktor "načerno" neobstaral konzolovou verzi ze spřátelného obchodu, nemá ji zatím k dispozici, když výrobce většině médiím oficiálně sdělil, že hru dostanou až 9. prosince (do kdy se také nesmí nic streamovat).

Jelikož není možné stihnout řádné hodnocení titulu se stovkami hodin hratelnosti za pouhých pár dnů, které teď zbývají do vydání 10. prosince, dá se předpokládat, že ve většině magazínech se objeví verdikt až nějaký čas po vydání do obchodů. Což je vlastně i dobře, aby byl zohledněn i ten důležitý Day 1 patch (=probíralo se to samé, co mají doma běžní hráči) nebo se nenutilo k zamlčování možných problémů, které slibuje opravit.

Existují sice určité výjimky, o kterých mluvil šéf CD Projektu Red na konferenci s investory (že budou některé recenze venku ještě před premiérou), ale ani například známý moderátor Greg Miller z Kinda Funny Games (ex IGN) dosud Cyberpunk 2077 nemá, ani jeho známí, což řekl v reakci na nařčení, že se ho prý snaží "schovávat". Kdo hru přeci jen dostal dříve, ten má samozřejmě přísný zákaz mluvit o čemkoli, včetně doby uvolnění embarga, proto se to nyní může navenek jevit, že žádní recenzenti hru ještě nemají.

Read this next