Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony je velmi ráda, že digitální PS5 stojí tak málo

Vymezení vůči Xbox Series S.

Ve všech těch reportech ze světa, jaký je (nízký) podíl digitální verze a Blu-Ray verze konzole, ve srovnání s Xbox Series X a S, se trochu ztrácí jedna důležitá informace, kterou se Sony nyní rozhodla patřičně zdůraznit.

A to že i levnější model PlayStation 5 obsahuje ty samé vnitřnosti jako dražší verze, což se o konzoli od Microsoftu konstatovat nedá, protože tam je levnější model Xbox Series S ořezaný, co se týče některých funkcí.

Na toto téma nyní pohovořil CEO Sony Interactive Entertainment pro EDGE:

"Námi preferované nacenění konzolí bylo rozhodnuto už začátkem letošního kalendářního roku, ještě před lockdowny a karanténami. Jsme proto velmi šťastní, že jsme byli schopni uvést PlayStation 5 za 399 dolarů či eur. Provedli jsme přesně to, co jsme si původně navymýšleli, kvůli koronaviru k žádné pozdější změně ceny nedošlo."

Jak Jim Ryan vypíchl, je báječné, že i digitální model PS5 má plný výkon a všechny vlastnosti jako dražší model konzole. Připomněl také, že za stejnou cenu debutovala úspěšná PS4 v roce 2013.

Prý to bylo pro ně velmi důležité, aby tuto cenovou hladinu dodrželi, protože minule se jim značně osvědčila a chtěli by, aby se situace zopakovala.

Read this next