If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dvě nové hry o roadtripu: Road 96 a Open Roads

Procedurální jízda a zápisky matky.

Jeden z nejzajímavějších trailerů na The Game Awards 2020 přinesli Digixart, renomovaní indie tvůrci (Valiant Heart, Memories Retold).

V jejich Road 96 budete stopovat v procedurálně generovaném světě a vše bude smíchané s neustále se rozvíjejícím vyprávěním o úprku přes hranice z autoritářské tyranie.

Když k tomu přidáte celshadovanou grafiku jako Firewatch, dobový soundtrack s vypalovačkami z 90. let a melanchonický nádech, o hit je dopředu postaráno.

Celé se to inspiruje filmy Quentina Tarantina či bratrů Coenových. Během svého putování potkáte neuvěřitelné postavy a zažijete bláznivé příběhy, v nichž vaše rozhodnutí ovlivní příští děj.

Každá ujetá míle zde prý představuje šanci k nějaké volbě a snad i změně světa. Hráč se prý bude moci vydat na různé z tisíce tras, takže každý má mít unikátní zážitky. Road 96 si už můžete zařadit do seznamu přání Steamu, vydání ve 2021.

Cover image for YouTube videoROAD 96 - Trailer Announce The Game Awards 2020

Druhou podobnou hrou je Open Roads od studia Fullbright, které stálo za chválenými kousky jako Gone Home či Tacoma.

Bude o tom, kterak coby šestnáctiletá Tess jednoho podzimního dne najdete v domě staré zápisky a dopisy své matky. Pojednávají o pkladu kdesi blízko kanadským hranicím, kam se vypravíte, ale bude to nakonec mnohem tajemnější, než se to zpočátku zdálo.

V každé destinaci zažijete tradiční pocity, jako byste byli na roadtripu, zatímco posloucháte rádio a máte konverzace s matkou. O dabing se postarají Kaitlyn Dever (Booksmart) a Keri Russell (The Americans).

Prostředí má být ručně animované, ale renderované kompletně ve 3D. Datum vydání zatím není známo, cílení na PC a neupřesněné konzole. Vydavatelem jsou Annapurna Interactive:

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Open Roads

PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments