Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS5 exkluzivita Returnal zná svůj termín

Co to znamená? + nový sestřih.

Toto oznámení od Sony, dle nějž PlayStation 5 exkluzivita z vlastní stáje vyjde 19. března 2021, je pozoruhodné hned v několika ohledech.

Původně se příchod Returnal očekával až během jara či začátku léta, takže bylo zjevně uspíšeno.

Může jít o kalkul ze strany Sony, pokud se oprávněně obává, že v březnu ještě nemusí být dostatek konzolí PS5 pro uspokojení obrovské poptávky, tak prostě na tuto dobu "obětovala" novou značku, která není tak důležitá jako její ostatní tituly.

Znamená to mimojiné, že jiné větší PS5 exkluzivity jako Ratchet and Clank: Drift Apart či Gran Turismo 7 v tomto termínovém okně nedorazí a spíš je předpokládáme nejdříve ve 2. čtvrtletí 2021.

Nový sestřih z hraní zase demonstruje některé vizuální vychytávky, na jaké jsme z dosavadní generace konzolí nebyli zvyklí. Krom toho sdílí část DNA z předešlé arkády Resogun na PS4 od stejných autorů:

Watch on YouTube

Studio Housemarque na PS Blogu povědělo něco o příběhu: "Ponoříte se tu hluboko do mysli Selene, což je vesmírná skautka uvězněná v pekelné smyčce nekonečného obnovování během uvíznutí na nehostinné planetě".

Roguelike formulka namíchaná s prozkoumáváním a hopsačkou prý umožní unikátní způsoby, jak planetu prozkoumat a jak pokračovat v její bitvě s pestrou paletou protivníků. Zkrátka touhle hrou si budete muset projít několikrát, než se dostanete na její konec.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Returnal

PS5

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments