If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Toto je zatím nejvtipnější video o konzolové podobě Cyberpunk 2077

"Dosud nejvíce uvěřitelné město v jakémkoli otevřeném světě".

Nechceme se tu zabývat, proč někdo recenzoval v říjnu vylisovanou krabicovou PS4 verzi bez jakéhokoli patche, pak recenzi na dva dny odstranil po stížnosti distributora, že ji měl neoprávněně a aniž by zohlednil Day 1 patch, což se snad ještě nestalo a shazuje to mnoho let budovanou důvěryhodnost daného magazínu někým jiným.

Ani skvělým komentářem, který napsal Rob Fahey pro Gamesindustry: kterak CD Projekt Red nutí lidi kupovat hru, kterou před vydáním nikdy neměli šanci vidět v běhu na konzolích PS4 a Xbox One (pouze na PS4 Pro a Xbox One X), což nepochybně nebyla náhoda. A jak to je precedens pro celou herní branži do budoucna, zda to prestiž oblíbeného studia po Zaklínači 3 dokáže ustát nebo ne, a jak není příliš rozumné řídit se požadavky varšavské burzy namísto jednání ve prospěch hráčů.

Nýbrž jde o následujících třicet vteřin, které nasbíraly za úvodní den přes 1,5 milionu zhlédnutí a vystihují hlavní problém, který tu s PS4 a Xbox verzemi nastal (viz Cyberpunk 2077 běží na starých konzolích neakceptovatelně pomalu): nenaplněné sliby a pokus o rozjetí hry, oznámené už ve 2013, na sedm let starém hardwaru koncem roku 2020, což je už ze své podstaty těžko realizovatelný úkol.

Porovnává E3 2018 prezentaci od výrobce se smutnou realitou konzolové verze v den vydání, což doprovází vtipně vybraná tématická hudba z Jurského parku, co je avizováno a jak vypadá výsledek. Jako by se snad člověk díval na dvě úplně odlišné hry. Není divu že mnozí žádají o vrácení peněz a raději si počkají pár měsíců na patche.

Slova vývojářů, jak "báječně vylepšili systém pro davy a komunity, čímž se vytvořilo nejvíce uvěřitelné město v jakékoli dosavadní hře s otevřeným světem", jsou už jen třešničkou na pomyslném dortu:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments