If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Úžasné debutové předvedení a změna žánru Crimson Desert na singl

+ vlastnosti.

Jak Pearl Abyss slíbili, tak i učinili. Na The Game Awards nechali po roce mlčení odvysílat debutové záběry z Crimson Desert.

Pokud by se posuzovala čistě jen grafika her z rozhlehlých otevřených světů, byl by to na této show jasný vítěz, ze kterého si všimni skutečně sednou na zadek. Otázkou ale je, jak to na čem vůbec poběží, když i video se místy docela seká.

Původně mělo jít o MMO, ale došlo ke změně konceptu a žánru: nyní to bude spíše akční adventura, která bude více zaměřená na kampaň pro jednoho hráče a vyprávění příběhu. Některé online prvky tu sice zůstanou, ale budou zastoupeny v mnohem menší míře než v předešlém titulu téhož studia, Black Desert Online.

Jako datum vydání se cílí zima 2021 pro PC a konzole (tím se zřejmě myslí až konec příštího roku), včetně podpory crossplay.

Cover image for YouTube videoCrimson Desert - World Premiere Gameplay Trailer | The Game Awards 2020

Hra je postavena na vlastním enginu nové generace, který je prý schopen vykouzlit úžasný vizuál a vtáhnout hráče totálně do dění v tommto středověkém světě, který například hrady či krajinou nemá daleko k českému Kingdom Come.

Crimson Desert se odehrává na kontintentu Pywel obývaném lidmi bojujícími po válce o své holé přežití. Ať už jde o široké pláně, poušť či studené oblasti, každá má nabídnout svou unikátní krásu a stovky příběhů, které jen čekají na to, než je absolvujete. V každé lokaci potkáte unikátní postavy, které jsou jak realistické, tak i fantasy, což někomu nemusí úplně sedět.

Záležet má jen na vás, jestli se do prozkoumávání pustíte sami (coby Macduff) nebo s někým (žoldáci). Cílem bude přežít ve složitých podmínkách, porazit soupeřící frakce, cizí žoldáky, maniakální vládce a mýtické bestie, abyste získali zpět svou zemi. Více na homepage.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crimson Desert

PS5, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments