Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony prý nechce vracet peníze za rozbitý Cyberpunk 2077

Hlásí to naštvaní uživatelé. Co jim radí?

Dokud šlo pouze o ojedinělé vlaštovky, jako třeba tento člověk z Redditu, který byl o víkendu dle svých slov úspěšný (navzdory překročení dvouhodinového limitu pro hraní platného u digitálek), bylo vše ještě docela v pohodě.

Jenže jakmile CD Projekt Red včera zveřejnil oficiální omluvu, ve které slíbil vrácení peněz za špatně funkční konzolové verze Cyberpunk 2077, na Sony a Microsoft se patrně začal obracet ohromný počet lidí, kteří o tom třeba dříve neuvažovali nebo o této možnosti ani netušili (připomínáme, že hra měla osm milionů předobjednávek, ačkoli většinu tvořili PCčkáři, kterým hra šlape vesměs OK).

Pak se situace zřejmě razantně otočila, že spousta lidí (nevíme, zda většina či všichni) byla a ještě bude odmítnuta. Snad jen kdo si to svým asertivním přístupem, zvýšeným hlasem a trpělivostí dokáže vyhádat na zákaznické podpoře výrobců konzolí, může mít peníze za nákup této hry zpět (například po delších či opakovaných telefonátech, pokud jde o první takový případ refundu v historii daného uživatele, nebo pokud ji smaže z knihovny atd.).

Množí se totiž hlášení na sociálních sítítch od hráčů Cyberpunk 2077, kteří při snaze o vrácení peněz od Sony nepochodili. Hněv veřejnosti se tak v posledních hodinách začíná přelévat - poněkud nespravedlivě - na hlavu Sony namísto hlavního viníka celého problému, kterým je nepochybně polské studio.

Majitelé PlayStation 4 či 5 reportují zejména to, že pokud už hru stáhli nebo streamovali, tak prý mají smůlu. Podmínky od Sony ohledně vracení peněz jsou zkrátka dlouhodobě dost přísné a nezdá se, že by kvůli jednomu populárnímu titulu něco hodlala měnit, aspoň tedy ne zatím, byť část odpovědnosti jde i za ní vzhledem k certifikačním procesům.

Nespokojeným hráčům Cyberpunk 2077 údajně Sony doporučuje, aby raději nejprve vyčkali do ledna či února na avizované patche od CD Projektu Red, které by měly výkon či zážitek napravit, ale to se dotyčným vůbec nezamlouvá a požadují své finance zpět hned. Další doložené příklady o neúspěšné reklamaci najdete zde.

Read this next