Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Za rok 2020 byly toto nejprodávanější hry na Steamu

Microsoft má v TOP 100 hned šest kousků + nárůst počtu hráčů.

Jak se stalo železným pravidlem, Valve poslední dny kalendářního roku publikovali seznam nejprodávanějších titulů na jejich digitální platformě.

Na jednu stranu za to můžeme být rádi, na stranu druhou opět zamrzí, že chybí absolutní vítěz a že rozdělení do čtyř kategorií je trochu nepřehledné.

Gratulovat si může Microsoft, který má v první stovce nejvíce vynášejících titulů na Steamu hned šest kousků pro PC. A to přitom před lety tento distribuční systém tvrdě odmítal a chtěl mermomocí tlačit jen svůj digitální obchod. Konkrétně u něj šlo o: Halo Master Chief Collection, Sea of Thieves, Ori and the Will of the Wisps, Microsoft Flight Simulator, Grounded a Age of Empires 2.

Nejvíce za rok 2020 na Steamu utržely hry (řazení je náhodné) Cyberpunk 2077, Rainbow Six Siege, Destiny 2, Fall Guys, DOOM Eternal, Red Dead Redemption 2, PUBG, Monster Hunter World, Grand Theft Auto 5, Counter-Strike, PUBG, DOTA 2, Fall Guys či Among Us (přestože tato hra stojí jen 5 dolarů, patří mezi nejvíce výnosné). Z prvních 12 her jsou pouze 3 na bázi Free-2-Play, což je změna oproti dřívějšku.

Do druhé nejvyšší kategorie, co se týče výdělků pro tvůrce i aktivity Gabe Newella, zařadili Valve třeba Borderlands 3 či Baldurs Gate 3, ale také starší držáky typu Dead by Daylight, Warframe, The Elder Scrolls Online či Civilization 6.

Mezi stříbrnými hrami potom nalezneme Assassins Creed Odyssey, Zaklínače 3, Hades, Black Desert Online či Team Fortress 2.

Za pozornost také stojí obrovský nárůst počtu hráčů na Štědrý den. Letos to díky koronaviru znatelně povyskočilo:

  • 2020: 23 milionů
  • 2019: 15,5 milionu
  • 2018: 15,3 milionu
  • 2017: 16,2 milionu
  • 2016: 12,5 milionu
  • 2015: 10,5 milionu

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments