If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Neoficiálně: 3,4 milionu PS5 za úvodní měsíc

+ cíl na 2021.

Od konce listopadu se vědělo, že PlayStation 5 byla největším konzolovým startem všech dob, leč přesná čísla dosud chyběla.

Napravili to až nyní DigiTimes, kteří v článku za paywallem zveřejnili konkrétní číslo, které může, ale také nemusí být pravdivé.

Dle nich měla Sony vyexpedovat na trh za úvodní čtyři týdny (tedy od půlky listopadu do půlky prosince) celkem 3,4 miliony kusů PlayStation 5, což je nejvíce, co kdy u této rodiny konzolí při premiéře bylo. Pro srovnání, u PS4 to bylo "jen" 2,1 milionu kusů (ale za pouhé 2 týdny od vydání).

DigiTimes též hlásí, že v roce 2021 má být posláno do obchodů 17 až 18 milionů kusů PS5, i díky zlepšení zásobování. Více kusů má být rezervováno od ledna zejména pro Asii.

Sony si dosud malovala, že do konce března, kdy ji končí fiskální rok, by mohla vyvrhnout na trh 10 milionů PS5. Otázkou je, zda se ji to podaří, někteří nad tím pochybují, musela by totiž pořádně přidat se závozy, aby se to vůbec stihlo (domácí obchody varovaly, že dostatek kusů pro uspokojení ohromné poptávky může nastat až ve druhé půlce 2021). Původní, méně optimistický plán japonské korporace počítal s expedicí jen 5 až 6 milionů PS5.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments