Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Staneme se továrnou na RPG a FPS, hýří radostí xboxový boss

Až se uzavře akvizice Bethesdy.

Zatím o tom Phil Spencer může jen básnit. Ač bylo vše oficiálně oznámeno už před pár měsíci, akvizici Bethesdy musí ještě schválit úřady a dořešit se veškeré papírování.

Microsoft tedy ještě Bethesdu skutečně nevlastní a zatím se na ni dívá zpovzdálí, nicméně vše je prý na dobré cestě a dokončeno by to mělo být někdy letos.

Xboxový boss je prý extra nadšen zejména ze Starfieldu a dalších, ještě neohlášených projektů, které toto studio chystá.

"Budou báječným přírůstkem do rodiny našich studií, jakmile bude obchod uzavřen a začneme fungovat jako jedna společnost," těší se Spencer.

RPG schopnosti Microsoftu mají být dle jeho názoru obrovské, když si vezmete, že vlastní Obsidian (Avowed), dále Inxile (Wasteland), Playground (Fable) a nově také Bethesdu. Budou prý takovou továrnou na RPG a FPS, jakmile bude akvizice hotova.

Xboxový boss také zdůraznil, že díky id Software (DOOM) a 343 Industries (Halo) mají velkou sílu také na poli first-person stříleček. Po převzetí Bethesdy se jinak také zdvojnásobí počet jejich first-party studií, což má být opět úžasné.

Read this next