If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

God of War: Ragnarok prý také na PS4

Myslí si to zakladatel série.

David Jaffe je "pouhým" zakladatelem série, ale už dlouho nemá s jejím vývojem nic společného (ze studia Sony Santa Monica odešel), ani na to nemá žádný vliv.

Jeho slova proto mohou být jen zasvěceným odhadem, který se může, ale také nemusí naplnit. Může čerpat i z interních informací od bývalých kolegů.

V posledním streamu na dotaz jednoho diváka prohlásil, že God of War Ragnarok bude určitě cross-generačním titulem. Tedy že vyjde jak pro novou PlayStation 5, tak i pro předešlou generaci PS4.

"Samozřejmě to tak bude," uvedl bez váhání.

Pokud by tento scénář opravdu nastal, může to zklamat majitele PS5, že pokračování úspěšné akční adventury bude muset brát po designové stránce ohledy na starý hardware z roku 2013 a nebude takovou revolucí. Čili že to zřejmě bude spíš takové polo-pokračování, něco jako Spider-Man: Miles Morales, než plnohodnotný druhý díl pro nextgen (viz i fotka z motion-capture ze začátku 2020).

Na druhou stranu, při současné rozebranosti a nesehnatelnosti PlayStation 5 asi Sony nemá jiné východisko, než tuto očekávanou exkluzivitu pustit i na předešlou generaci, aby si ji vůbec někdo mohl zahrát.

Sony se na toto konto zatím oficiálně nevyjádřila (krom strohého teaseru), jen ústy svého šéfa řekla, že hodlá PS4 po softwarové stránce podporovat ještě v tomto a příštím roce. Díky cílení i na PS4 by tedy bylo pozitivem, že hra bude hotova a venku dříve, než když by mířila až na PS5.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

God of War

PS4, PS2, PC

God of War Ragnarok

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments