If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konec série Killzone

Nejen web + rozlučka od tvůrců.

Není to sice nikde řečeno na plná ústa, ale když si dáte jedna a jedna dohromady, výsledek je očividný.

Sony se oficiálně rozhodla skončit se sérií Killzone. Její poslední díl, Shadow Fall, byl ve 2013 startovní hrou pro PS4, leč přijat byl rozporuplně.

Je to paradoxní, protože nynější šéf celosvětových studií PlayStation, Hermen Hulst, byl zakladatelem Guerrilla Games, holandského studia odpovědného právě za tyto sci-fi first-person střílečky.

To nyní oznámilo, že odpískává i provoz oficiálního webu Killzone.com. Aneb nemůže být zřetelnějšího sdělení, že se s touto značkou do budoucna vůbec nepočítá, tudíž na pokračování pro PlayStation 5 zapomeňte.

"Omlouváme se za nepříjemnosti. Děkujeme všem fanouškům Killzone a návštěvníkům homepage za jejich podporu a zapálení během let," uvedli tvůrci.

Těmi nepříjemnostmi mysleli, že v Shadow Fall už nelze vytvořit ani spravovat klany, což to u tak staré hry nikomu žíly netrhá. Multiplayerové módy či statistiky hráčů pro Killzone Mercenary a Shadow Fall zůstaly nedočteny.

Série svého času chtěla být zabijákem Halo a byla grafickým benchmarkem na PS2 a PS3, ale poznamenaly ji falešné trailery, které pak neodpovídaly realitě, i některé technické potíže.

Celkem v rámci Killzone vyšlo šest her, Killzone 1 až 3, Shadow Fall, plus dvě odbočky Liberation a Mercenary pro handheldy PSP / VITA. Budoucností Guerrilla však nyní bude značka Horizon.

Cover image for YouTube videoDF Retro: Killzone 2 Ten Years On - An Iconic PS3 Tech Showcase

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Killzone

PS2

Killzone 2

PS3

See 6 more

Killzone 3

PS3

Killzone HD

PS3

Killzone NGP

PlayStation Vita

Killzone Trilogy

PS3

Killzone: Liberation

PSP

Killzone: Shadow Fall

PS4

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments