Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jízdní řád PS5 exkluzivit, co nepochází přímo od Sony

+ odklad Pragmata a naopak Project Athia dříve.

Nedostatek konzolí PlayStation 5 stále trvá, nic se v tomto směru nezměnilo, a přísnější lockdowny v mnoha zemích západní Evropy nejspíš distribuci vůbec nepomohou (neurychlí).

Zato už dnes známe přesnější okna vydání pro řadu PS5 exkluzivit, které pochází od třetích stran, čili od spolupracujících vydavatelů se Sony.

Zdrojem těchto informací je video-prezentace Sony z právě probíhajícího (pouze online) veletrhu CES 2021.

Kena: Bridge of Spirits od Ember Lab vyjde už letos v březnu (ten samý měsíc co Returnal), takže se stihne to avizované 1. čtvrtletí.

Déle si počkáme na Ghostwire Tokyo od Tango GameWorks a Bethesdy, venku bude totiž až v říjnu 2021. Tento měsíc platí i pro kočičí cyberpunkové dobrodružství Stray od BlueTwelve a Annapurna Interactive.

Watch on YouTube

Během léta se objeví menší PS5 záležitosti, jako červnové Solar Ash (Heart Machine a Annapurna Interactive) a červencový Little Devil Inside (Neostream Interactive).

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Pragmata, nová sci-fi značka od Capcomu, byla odložena z 2022 na 2023 (bude i pro Xbox Series a PC).

Naopak dříve vyleze dvouletá PS5 exkluzivita Project Athia od Square Enix, a to už v lednu 2022 (původně se uváděl až rok 2023).

Sony jinak v uvedené prezentaci potvrdila, že stále pro letošek počítá s Ratchet and Clank: Rift Apart či Horizon Forbidden West (podzim). Z dřívějška víme, že v lineupu pro 2021 by nemělo chybět ani Gran Turismo 7 s God of War: Ragnarok.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments