Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dozvuky od EA a UbiSoftu o budoucnosti Star Wars her

Sesbírali jsme zbylé střípky.

Nic důležitějšího se už tento měsíc na herní scéně nestane. Včerejší oznámení o Star Wars hře od UbiSoftu bylo v mnoha ohledech zásadní a vyvolalo řadu reakcí.

Možná trochu ukřivdění Electronic Arts pár hodin poté nahodili následující tweet, v němž ujišťují hráče i akcionáře, že se z jejich pohledu vlastně nic nemění, i když (jim) na úplně stejné kolbiště přibyl další kohout:

"Milujeme Hvězdné války. Těšíme se na pokračování spolupráce s LucasFilm Games. Děláme další Star Wars hry. Droid BD-1 je stále tím nejroztomilejším".

UbiSoft pak na svém webu publikoval rozhovor se dvěma šéfy, kde je pár dalších střípků.

Studio Massive prý bude věnovat všem svým velkým AAA projektům shodnou pozornost, ostatně kvůli tomu spustilo nábor posil.

Úžasné renderovací schopnosti jejich Snowdrop enginu údajně zařídí, že vznikne ta zatím nejhezčí Star Wars hra, jaká tu ještě nikdy předtím nebyla. Při vývoji této technologie prý vždy dopředu mysleli na příští konzole, flexibilitu a inovace, takže ho snadno vylepší, aby se využily příležitosti naskytlé díky hardwaru v PS5 a Xbox Series.

Jak pro herního Avatara, tak pro Hvězdné války hodlají vytvořit pamětihodné, vtahující a neuvěřitelné otevřené světy, které posunou žánr až na samotné limity.

S LucasFilm Games prý UbiSoft sdílí vizi, aby šlo o titul té nejvyšší možné kvality po všech stránkách. Prý jim poskytují hodnotné postřehy, aby navodili autenticitu, jakou od nich fanoušci universa očekávají.

"Chceme vzít to, co lidé mají spojeno se Star Wars, a odvyprávět příběhy nových postav, které mají vlastní motivy i cíle, a navážete s nimi hluboký vztah. Uděláme něco úplně odlišného než to, co tu dosud bylo, čímž posuneme herní branži o kus dál. I vezeme hráče na jízdu, jakou ještě nezažili," dodal Julian Gerighty.

Co se naopak už nevrátí, resp. nevstane z mrtvých, je dávno zrušená akce Star Wars 1313. Jak podotkl redaktor Jason Schreier, tvůrčí tým je již déle rozpuštěn a zdrojový kód je osm let starý. Ale nevylučuje to, že třeba jednoho dne by mohla vzniknout podobná hra o lovci pokladů...

Read this next