Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mikoláš Tuček se ve sloupku razantně zastal CD Projektu Red

Mnozí s ním ale nesouhlasí.

Den předtím, než přišla ta aktuální omluva od zakladatele studia, se známý domácí moderátor a influencer vymezil vůči všem kritikům Cyberpunk 2077.

Mikoláš Tuček na svém Facebooku se této kontroverzní polské hry veřejně zastal ve sloupku napsaném pro nové číslo časopisu Score.

Z něj dal veřejně malý úryvek, čímž vyvolal nemalou diskusi se stovkami příspěvků:

"Jenom moje osobní: Pokud budete plivat na ty podvodníky, co se nás snažili obelhat (a vím, že u nás je to naštěstí minoritní názor), máte na to asi právo. Ale tam, kde někdo už vidí zlý korporát, já budu vidět ty kluky, co chtěli udělat nejlepší hru, 20 let na tom pracovali a dokázali to.

Kluky, co pro nás na GoodOldGames restaurovali a remasterovali hry, které bez titulu na ČVUT nebylo možná spustit. Kluky, co bojovali proti nesmyslným pirátským ochranám svými DRM verzemi za nás za hráče! Píšu v novém SCORE o mém pohledu na Cyberpunk 2077, což bude první hra, ke které se vrátím, až dopíšu knížku."

S touto obhajobou praktik CD Projektu Red, který vyšetřují i některé organizace na ochranu spotřebitelů nebo na něj byly podány žaloby kvůli matení zákazníků konzolových verzí, nesouhlasí třeba dlouholetý redaktor Otakar Schön, který o hrách píše do Hospodářských novin.

Jeho kritika výše vysloveného názoru Tukana byla v komentářích na Facebooku poměrně ostrá:

"Promiň, ale obdivovat vývojáře a zároveň kritizovat korporátní chování vedení, které vědomě lhali o stavu hry a znemožnilo novinářům přístup ke konzolovým verzím hry před vydáním, se nevylučuje. CD projekt prostě už není ten světlý bod ve světě videohry je to další korporace, která je zodpovědná především investorům. Objektivních nedostatků přímo ve hře je také tuna. Tvářit se, že neexistují nebo dokonce, že jejich kritika je nevhodná, to je pak hodně smutné bez ohledu na to, kolik máš v CDPR kamarádů."

Jak to vidíte vy...?

Read this next