If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Náznak Crackdown 4 a paralelní projekt u tvůrců God of War: Ragnarok

Zase ty inzeráty.

Britské studio Sumo Digital nahodilo nový inzerát, který signalizuje jeho další záměry.

Hledá totiž posily, až osmdesát lidí, které budou pracovat na "novém dílu ze zavedené AAA série v otevřeném herním světě".

Je nasnadě, že nemůže jít o nic jiného než o Crackdown 4, protože ti samí vývojáři dělali na trojce pro Xbox One.

Ta se nějak extra neujala, spíš propadla, ale na službě Xbox Game Pass si ji asi někdo zahrál. A když to celé financuje Microsoft, návratnost pokračování nejspíš příliš neřeší.

Druhým, paralelním projektem Sumo Digital má být nějaká third-person akce pro multiplayer, všimli si Tweaktown.

Podobného charakteru je jiný nález: Sony Santa Monica shání někoho, kdo bude uměleckým ředitelem na ještě neohlášeném projektu.

Když se vezme v potaz, že God of War: Ragnarok už oficiálně oznámen je, vyplývá z toho selským rozumem, že toto kalifornské studio musí kutit ještě druhý, paralelní projekt.

Ten má být navíc (dle popisu pozice v inzerátu) velkého rozsahu, žádná bokovka. Už dříve se šeptalo, že na God of War: Ragnarok se moc nemá účastnit šéf minulého dílu Cory Barlog, který by dle svých slov spáchal něco kompletně nového a originálního (nikoli jen pokračování existující značky).

Z toho všeho to tedy zní tak, že God of War: Ragnarok, slíbený na letošní podzim, údajně i pro PS4, nemusí být pro studio zase tak mega projektem či plnohodnotným pokračováním - když si souběžně může dovolit vytvářet novou značku, se kterou je vždy více práce. Spíš by Ragnarok mohl být něčím jako Spider-Man: Miles Morales, tzn. někde na pomezí mezi novou hrou a datadiskem ve stylu "více toho samého, co se minule osvědčilo". Leč zatím pouhá domněnka čerpající ze všech souvislostí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crackdown

Xbox One, PC

God of War

PS4, PS2, PC

See 1 more

God of War Ragnarok

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments