If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resident Evil Village 7. května, venku je neobvyklé PS5 demo

+ obrázky, 20 minut z hraní, sběratelky, více o MP odnoži.

Skalní fanoušci si nepochybně nenechali ujít noční stream, který je teď k mání ze záznamu. Pro ty ostatní zde máme souhrn všech novinek k Resident Evil Village.

Nevyjde v dubnu, jak se myslelo, nýbrž malinko později - 7. května 2021 pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a PC (Steam).

Hra tradičně umožní bezplatný upgrade z PlayStation 4 na PlayStation 5 verzi a bude podporovat Smart Delivery pro konzole Xbox Series X|S a Xbox One. Od dnešního dne je možné si hru předobjednat ve vícero různých edicích.

Třetí oficiální trailer:

Cover image for YouTube videoResident Evil Village - 3rd Trailer

Majitelé PlayStation 5 navíc mohou po downloadu z PS Store nahlédnout do tajemného zámku Dimitrescu ve dvacetiminutovém hratelném demu s názvem Maiden. Není to však ukázka přímo z Village, nýbrž prý separátní, samostatné dobrodružství.

V demu záměrně nejsou žádné boje, takže si z něj někteří dělají legraci, že to má být remake staré Amnesia. V Maiden se hráči budou muset spoléhat pouze na svůj rozum, aby mohli uniknout hrůzám, které je čekají. Slouží tedy spíš jako seznámení s prostředím, odkud se hrdinka snaží utéct, pro ponoření se do atmosféry a předvedení některých vychytávek i vybroušené vizuální stránky na nové konzoli od Sony. Sem patří třeba raytracing či 3D zvuk.

Na jaře prý hráče čeká ještě jedno více reprezentující demo, už pro všechny platformy. Souvislý průchod celým PS5 demem ve 4K:

Cover image for YouTube videoMaiden - Full Resident Evil Village Demo (4K)

"Resident Evil Village kombinuje pulzující akci s charakteristickou hrůzou o přežití, která je synonymem série. Vývojáři odhalili několik nových detailů a funkcí, které se vrací zpět k oblíbeným prvkům předchozích dílů. Ethan nyní bude moci nakupovat a prodávat předměty, nakupovat recepty pro výrobu a upravovat zbraně u obchodníka jménem Duke. S využitím materiálů nalezených v průběhu hry bude schopen vyrobit neocenitelný spotřební materiál nutný k přežití hrůz vesnice. Bude nutné zapojit strategičtější plánování s inventářem a správou prostoru v něm," praví tisková zpráva.

Hra slibuje rozmanité obsazení nepřátel, leč zatím jich známe jen pár. Ethan bude čelit mnoha hrozbám, jako jsou rychle se pohybující stvoření, která ho neúnavně pronásledují. A také záhadné dcery lady Dimitrescu, které se mohou proměnit v roje hmyzu. Nesourodá sestava protivníků, bude mít charakteristické způsoby útoku, takže hráči budou muset přizpůsobit svou strategii rychlým rozhodnutím, jestli se do boje pustit anebo uprchnout, aby přežili. Ethan má ve svém arzenálu nový kop, který vytvoří odstup od nepřátel a hráč tak získá čas nad přemýšlením o dalším kroku.

Debutový sestřih z šesti minut hraní:

Cover image for YouTube videoResident Evil Village - Official Gameplay Reveal Trailer

Na oslavu 25. výročí značky společnost Capcom oznámila, že Resident Evil Village bude zahrnovat přístup k bezplatnému multiplayerovému zážitku s názvem Resident Evil Re:Verse, který bude k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One a PC. Hráči PlayStation 5 a Xbox Series X|S budou mít přístup díky zpětné kompatibilitě. Tento bonus má být poděkováním fanouškům, obsahuje komiksovou grafiku a staví proti sobě oblíbené postavy pro čtyři až šest hráčů deathmatchů na ikonických místech Resident Evil. Hráči si mohou vybrat ze seznamu oblíbených postav s různými schopnostmi. Jakmile jsou poraženi, jejich postava se mutací přemění na biologickou zbraň, aby se svým nepřátelům pomstila. Další informace budou sděleny později.

Teaser trailer z Re:Verse:

Cover image for YouTube videoResident Evil Re:Verse - Teaser Trailer

A závěrem nějaké nové obrázky a obsah edic:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil Village

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments