If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výrazné zdražení online hraní na Xboxu kompenzuje silná únorová nabídka plných her ke Goldu

Už oficiálně potvrzeno.

Ze strany Microsoftu tam lze vyčíst evidentní záměr: přimět hráče přejít na preferované předplatné Game Pass Ultimate, které se tímto stalo ještě lákavější nabídkou, protože už má Xbox Live Gold zahrnuto v sobě (a stojí pořád stejně).

Negativní emoce ovšem vyvolává skutečnost, že roční předplatné, za dva kupóny po šesti měsících (ten roční program byl loni odpískán), stojí online hraní čehokoli na Xboxu nyní přesně dvakrát více než na PS4 či PS5 s PlayStation Plus.

Zatímco dříve jste dali za 12 měsíců hraní 60 dolarů, nyní ta samá částka zajistí pouze přístup na 6 měsíců.

Předtím
Nyní

Microsoft dnes změnu cenové politiky oficiálně potvrdil na svém webu, čímž reagoval na fotky z Redditu.

Vysvětluje zdražení investicemi do digitální bezpečnosti, umožněním nových způsobů sdílení, komunikace či hraní s přáteli, i tou nejlepší spolehlivostí sítě Xbox Live z celého herního průmyslu.

Proto prý čas od času přehodnocuje, jestli hodnota a cenové ocenění služeb v jednotlivých regionech správně sedí. "Na mnoha trzích nedošlo ke zdražení Xbox Live Gold už více než deset let," dodává.

Nové ceny za multiplayer (i ty pravidelné plné hry každý měsíc) tak činí: 11 dolarů za 1 měsíc, 30 dolarů za úvazek 3 měsíce a 60 dolarů za půl roku.

Aby všem dokázal, že nová cena stojí za to, připravil Microsoft do únorové nabídky plných her s Xbox Live Gold zdaleka nejlepší nabídku za hodně dlouho.

Po celý příští měsíc tam najdete sci-fi akci Gears 5 (2019) a remake prvního dílu Resident Evil (2015).

Křoví pak činí Dandara: Trials of Fear Edition (od půlky února, bude příští týden též pro PC na Epicu), dále Indiana Jones and the Emperor's Tomb a pak ještě Lost Planet 2 z éry Xbox 360. Všehovšudy to jsou hry v hodnotě přes sto amerických dolarů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gears of War 5

Xbox One

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments