Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Otočka Microsoftu s cenou Xbox Live Gold po kritice od hráčů

+ nevyžadování pro F2P.

Kdo si pamatuje, co se dělo na začátku éry Xbox One, pro toho to nebude nic nového. Nicméně poslední dobou to vypadalo, že už Microsoft bude "sekat latinu", resp. že už nebude přicházet s nějakými šílenostmi, protože to tam řídí jiní, rozumnější lidé než dříve.

Na druhou stranu se určitě musí ocenit, že si pořád jen nejede to své, že umí vyslyšet kritiku a zařídit se podle ní, to ne každá taková korporace dokáže, uznat chybu a napravit něco.

Každopádně to páteční dvojnásobné zdražení online hraní na Xboxu už neplatí: Microsoft se chytil za nos a vše odvolal.

Na tu samou stránku, kde původně potvrzoval zvěsti o navýšení ceny a vysvětloval to, přidal aktualizaci.

"Pohnojili jsme to a bylo dobře, že jste nám to dali vědět. Spojování hráčů je nedílnou součástí hraní a selhali jsme v naplnění očekávání těch, kteří na nás denně spoléhají. V důsledku toho jsme se nakonec rozhodli cenovou politiku Xbox Live Gold neměnit".

Ve finále tedy stávající i noví členové tohoto programu budou platit to samé, co dosud, včetně návratu dvanáctiměsíčního úvazku, který byl loni zrušen. V USA to tedy činí 10 dolarů měsíčně, 25 dolarů za čtvrt roku a 60 dolarů za rok.

Jako bonus pak ještě Microsoft oznámil, že pro Free-2-Play hry už toto Gold členství nebude potřeba. Než to ale vstoupí v platnost, může to trvat pár měsíců.

V návaznosti na to přišel VentureBeat se zjištěním, že se prý toto nevyžadování Goldu pro F2P tituly plánovalo na letošní rok tak jako tak, tudíž se to tímto jen urychlilo.

Read this next