Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový model vozu Tesla umožňuje hrát i Cyberpunk 2077

Má výkon jako PS5.

Ne že by si toto auto mohl některý z řadových hráčů běžně dovolit, ale perlička to je rozhodně zajímavá.

Nové verze elektromobilu Tesla Model S a Model X podporují funkci pro hraní odkudkoli. To sice šlo už dříve, ale to neměly výpočetní výkon 10 teraflopů, čili úplně stejně jako nedávno uvedená konzole PlayStation 5. Není divu, že to zdůrazňuje i web automobilky se slovy "hraní přímo v autě na stejné úrovni jako na nejnovějších konzolích".

Ve vozu jsou dva monitory, jeden na palubní desce (sedmnáctipalcový s rozlišením 2200x1300), druhý vzadu, tudíž prý lze hrát z kterékoli sedačky. Bezdrátové ovladače umožňují hraní řady titulů z Arcade hubu, kde jsou třeba Zaklínač 3 nebo Cyberpunk 2077.

Druhou uvedenou hru od CD Projektu Red potvrdil na Twitteru přímo Elon Musk:

Dle propagačních fotek je v autě za cenu okolo 80 tisíc dolarů (1,7 milionu korun) možné hrát i třeba indie kousky jako Stardew Valley či Cuphead. Nedá se tam hrát cokoli, musí to být v nabídce Arcade hubu, takže třeba na Resident Evil Village zapomeňte.

Loňské spekulace tvrdily, že Tesla navázala za účelem hraní spolupráci s AMD, aby nahradilo čipy od Intelu, ale zatím to nebylo oficiálně potvrzeno.

Watch on YouTube

Nezbývá než se těšit na nějaká první videa, která ukáží, za kolik vteřin bude řidič schopen hrát Zaklínač 3 od kliknutí v menu nebo jakou plynulostí tam poběží Cyberpunk 2077.

Elon Musk říká, že jde o první auto ve standardní výrobě, které dokáže z nuly na 60 mílí za hodinu dosáhnout za dvě vteřiny (a se správnými pneumatikami zvládá i rychlost 200 mílí za hodinu). Více na Redditu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments