Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Videosrovnání remasteru Mass Effect s originálem a HW nároky

+ proč chybí jedno DLC, termín, obrázky.

Spekulovaný březen z obchodů neklapl, Mass Effect Legendary Edition vyjde až 14. května pro PC, PS4 a X1 (se zpětnou kompatibilitou na nových konzolích).

Nabídne 4K HDR, vylepšenou grafiku, vyšší výkon, nové modely, shadery, efekty, nasvícení a depth of field. Dále větší přizpůsobení postav, rebalancování zbraní a pečlivější ovládání vozítka Mako.

Remaster zkrátí načítací čas ve výtahu v Citadele z 52 vteřin na 14 vteřin. BioWare prý použili program umělé inteligence pro navýšení kvality a rozlišení textur ve všech třech dílech této sci-fi séríe.

Zde je jedno z raných videosrovnání s originály:

Watch on YouTube

V balení najdete singleplayerové části všech tří dílů Mass Effect, s více než 40 DLC, ale jedno bude chybět. Tím je Pinnacle Station pro jedničku, vytvořené Demiurge Studios. Přes veškerou snahu se totiž nepodařilo zachránit zdrojový kód tohoto přídavku z pokažené zálohy, tudíž by se musel předělat úplně od nuly a na to není čas.

Minimální HW nároky remasteru dle EA zahrnují procesor Intel Core i5 3570 či AMD FX-8350, 8GB RAM, NVIDIA GTX 760 či AMD Radeon 7970 / R9280X. Doporučený stroj pak tvoří Intel Core i7-7700 nebo AMD Ryzen 7 3700X s 16GB RAM a grafickou kartou typu NVIDIA GTX 1070/RTX 200 či AMD Radeon Vega 56. Poběží jen na 64bitovém systému a bude potřebovat 120 GB volného místa na disku.

Níže první oficiální screenshoty a trailer:

Watch on YouTube

Read this next