Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Crash Bandicoot 4 a Forza Horizon 4 míří na další platformy

+ výčet vylepšení.

Když Activision toto pokračování legendární plošinovky vhodili do nejrušnější podzimní sezóny, možná od ní čekali více. Dle SuperData se digitálek prodalo 402 tisíc kusů, což je méně než remasterů N. Sane Trilogy za úvodní měsíc (520 tisíc).

Viníkem mohly být i ne úplně nadšené recenze, které hře řadu věcí vytýkaly.

Nyní to Crash Bandicoot 4: It's About Time zkusí podruhé s konverzemi na další platformy - PlayStation 5, Xbox Series X/S a Switch. Stane se tak už 12. března, přičemž později letos bude následovat i PC verze exkluzivně na Battle.net, a něco dalšího oslavujícího 25. narozeniny série.

Hra bude na nextgen konzolích šlapat ve 4K s 60fps, rychlejším načítáním, 3D audiem a podporou ovladače DualSense na PS5. Stávající majitelé oldgen verzí mohou upgradovat zdarma, v rámci té samé konzolové rodiny, i s přenosem uložených pozic.

Využijí se také Aktivity na PS5, z nichž budou mít hráči představu o pokroku v každém z levelů, i tam dostanou nějaké ty rady, jak dosáhnout určitých cílů. Cenovka na PS5/Xboxu činí 60 dolarů, na PC a Switch 40 dolarů.

Watch on YouTube

Podobný charakter má dodatečné uvedení starších (2018) open-world závodů Forza Horizon 4 na Steamu.

Hra bude na digitální platformě Valve, jakožto první díl z této série, dostupná od 9. března 2021.

Microsoftu se nabízení vlastních her na Steamu loni velmi vyplatilo, když měl v TOP 100 prodejnosti hned šest kousků. Už tím pádem násilně netlačí svůj obchod ve Windows, jako tomu bylo dříve.

Pro Forzu bude vypuštění na Steamu znamenat příliv spousty nových hráčů, kteří ji dříve neznali nebo se nechtěli registrovat na dalších službách, aby tím netříštili knihovnu na vícero míst. Pro tvůrce to zase bude vítaná finanční injekce, když se práce na příštích pokračováních velmi vleče, i bezvadná reklama na tuto značku do budoucna, aby se o ní dozvědělo ještě širší publikum.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Forza Horizon 4

Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments