Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Štouchanec Sony do stavu Cyberpunk 2077 při vydání

Poučka z nejvyšších míst.

Je veřejným tajemstvím, že centrála Sony nebyla z problémů okolo stavu Cyberpunk 2077 na PS4 nadšena. Když se k tomu přidala nešťastná komunikace polského studia týkající se vrácení peněz a reklamací, vztahy mezi oběma firmami se dle některých insiderů ocitly na bodu mrazu. Ostatně dodnes hra není vrácena do nabídky PlayStation Store (asi se čeká na druhý významný patch?), což tvůrcům každým dnem způsobuje obrovské škody a trvá to už přes dva měsíce.

Dnes se k tomuto tématu poprvé vyjádřil šéf japonské korporace Jim Ryan. Sice nepřímo, nikoho nejmenoval, ale je úplně zřejmé, že narážel na situaci s Cyberpunk 2077:

"Můžete zvolit mezi dvěma přístupy: buď dodržet původní termín a hru vypustit, nehledě na její kvalitu, nebo ji vydat, až když bude správně připravena. U nás v Sony vždy volíme druhou variantu, ale poslední dobu jsme viděli některé příklady vysokoprofilových vydavatelů, kteří se pokoušeli o to první".

Jak Ryan připomněl, ten první zmíněný scénář téměř nikdy nefunguje, což se považuje za takový šťouchanec do polského studia, které je teď na kolenou i kvůli jiným kauzám.

V dnešním světě je to prý složité v tom, že kreativní lidé musejí pracovat na dálku, což se vždy musí respektovat. I to, že vývoj her vyžaduje více času, aby to dobře dopadlo, zdůraznil šéf zábavní divize Sony.

Read this next