If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jiří Procházka je prvním Čechem ve hře UFC 4

"Udělali mě trochu tlustšího".

Do herní série UFC od EA Sports se vůbec poprvé dostává český bojovník. Je jím Jiří Procházka, bývalý šampion japonské organizace Rizin v polotěžké váze, který loni vstoupil do nejprestižnější organizace smíšených bojových umění UFC (Ultimate Fight Championship) a letos může zaútočit na titul v polotěžké váze.

V nejprestižnější organizaci smíšených bojových umění na světě působí aktuálně tři čeští a bojovníci. Jiřímu Procházkovi se jako prvnímu Čechovi podařilo dostat na seznam bojovníků ve hře UFC 4 od EA Sports. Jde o další důležitý krok v jeho kariéře a také díky němu se zařadil mezi největší hvězdy UFC.

Hra UFC 4 existuje ve verzích pro Sony PlayStation 4 a Xbox One. Oficiální přidání do videohry v rámci updatu Patch 7.0 proběhlo velice rychle, Jiří „Denisa" Procházka se totiž v rámci UFC poprvé představil v červenci 2020, kdy se uvedl tím nejlepším možným způsobem - ve druhém kole knockoutoval švýcarského bojovníka Volkana Oezdemira. Ve videohře UFC 4 se tak Procházka objevil už po půl roce od svého debutu.

„Ta postava se mi líbí, jen jsem si všimnul, že mě udělali trochu tlustšího. Doufám, že mě upraví, až v budoucích zápasech něco předvedu," uvedl s úsměvem Jiří „Denisa" Procházka. „Čtyři hvězdy z pěti jsou správné, protože pořád je na čem pracovat," dodal k otázce, jak je spokojen se svým hodnocením, které má jeho postava ve hře (čtyři hvězdy z pěti).

Hru UFC od EA Sports bojovník Procházka zatím nehrál, podle svých slov se ale těší na to, až ji pořádně vyzkouší. Videohry ve svém volném čase hraje na PlayStationu, jeho nejoblíbenější hrou je Mortal Combat, nedávno dohrál hru Doom Eternal.

Jiří „Denisa" Procházka neměl možnost ovlivnit, zda se ve hře objeví či nikoliv - to je dané smlouvou s UFC, ale sám říká, že je za to rád. Procházka se od března 2021 stane hlavní tváří televize Telly pro bojové sporty. Popularita přenosů MMA zápasů podle statistik televize Telly každoročně roste.

„V posledních měsících zaznamenáváme stále větší zájem českých diváků o sledování televizních přenosů UFC. Pokud v nich nastupuje český zápasník, pak tyto duely ve statistikách svou sledovaností atakují i ty nejzajímavější fotbalové zápasy, jako bývá například vždy mimořádně sledované derby Realu Madrid a Barcelony nebo top zápasy Premier League," říká marketingový ředitel Telly Jan Schöppel.

Jiří „Denisa" Procházka (14. října 1992) je český bojovník smíšených bojových umění (MMA) ve váze 93 kg (light heavyweight). V roce 2015 podepsal smlouvu s japonskou organizaci Rizin FF a je historicky prvním držitelem a obhájce titulu v polotěžké váze, který tato organizace vydala. V české soutěži GCF je držitelem titulu z roku 2013. Od roku 2020 nastupuje v UFC, nejprestižnější organizaci smíšených bojových umění. Trénuje v klubu Jetsaam Gym Brno pod vedením trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka.

Zdroj fotky: Bjp-store.com.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

UFC 4

PS4, Xbox One

About the Author

Redakce

Contributor

Comments