Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Naplno se ještě PlayStation 5 ve Final Fantasy 7 Remake nevyužije

+ smůla s Yuffie pro majitele PS4.

Ve čtvrtek oznámený Final Fantasy 7 Remake Intergrade pro PS5 vzal všem dech, jak velký rozdíl to byl oproti předešlé verzi hry pro PS4.

Ředitel tvůrců Tetsuya Nomura nicmémě po pár dnech předstoupil před fanoušky, aby v nich brzdil nastalé nadšení. Přeci jen nová konzole Sony je na trhu teprve pár měsíců a v době červnového vydání to bude jen něco přes půl roku.

Hráči si prý budou muset počkat na druhou kapitolu FF7 Remake, aby zažili plnou integraci vlastností PlayStation 5 do hry, což platí i pro ovládání přes DualSense.

"Co se týče grafiky, hlavním pokrokem v Intergrade jsou nasvícení a textury. Krom toho přibyly efekty prostředí, jako třeba mlha, abychom dále podpořili realističnost a vtažení hráče do světa," řekl pro Famitsu.

Ale naplno se prý všechny vlastnosti PS5 zužitkují až v příští hře, kde začnou s vývojem od nuly. Důležité je si zde všimnout, že Nomura nemluvil o plném zužitkování výkonu konzole (to přijde asi až mnohem později), ale pouze její sady funkcí.

Watch on YouTube

Smůlu jinak budou mít majitelé PlayStation 4: výrobce hry ze Square Enix ve FAQ na homepage potvrdil, že novou epizodu s Yuffie do loňské PS4 verze základního FF7 Remake bohužel nedostanou (například jako DLC), protože je navržená a optimalizovaná pro PS5.

Photo režim v Intergrade jinak bude odlišný než v Kingdom Hearts 3 Remind a hráči nebudou moci změnit výrazy či pózy postav. "Je to tady jen režim, který umožní hráčům zaznamenat určitou scénu na památku, ale nic k jeho využití nepotřebujete a můžete ho začít používat prakticky ihned," vysvětlil autor.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII

PS3, PSP, PS1, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments