Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nekupujte si naši hru ze Steamu, varují tvůrci The Sinking City

Protože podvod.

Jak jsme nedávno nakousli v článku o nextgen portu (ohledně nemožnosti upgradu zdarma), vztahy mezi vydavatelem Focus Home Interactive (Nacon) a studiem Frogrwares jsou stále velmi vypjaté.

Zašlo to tak daleko, že ukrajinští tvůrci hry veřejně vyzvali herní obec, aby si jejich dílo The Sinking City ze Steamu určitě nekupovali.

V bezprecedentním tweetu napsali, že nedoporučují koupi této PC verze hry:

Proč se tak děje a o co jde? Francouzský vydavatel se totiž na platformě Valve snaží prodávat starou, již neaktuální verzi hry, která neodpovídá té současné opatchované, ani už v budoucnu nedostane žádný update.

Vývojáři se prý spory (pro ně noční můry) snažili vyřešit interně, ale nepomohlo to, i kvůli dluhu jednoho milionu eur a dohadům o práva na značku The Sinking City.

Watch on YouTube

Verze hry na Steamu pochází jen od Naconu a sklízí tam negativní uživatelské recenze, protože to spousta lidí prokoukla:

"Žádná DLC, žádné uložené pozice do cloudu, žádné achievementy. Nehodnotním zde kvalitu samotné hry, nýbrž podvodného vydavatele. Toto není stejná verze hry, co Frogrwares vypustili v lednu, ani neuvidí žádné peníze z tohoto nákupu, takže ruce pryč!"

Nacon začátkem roku uvedl, že se jen snaží bránit svá práva, a požádal obchody, nechť hru vrátí zpět do prodeje, "aby v této situaci nikdo nebyl držen coby rukojmí". Absenci některých online funkcí svedl na vývojáře, prý to není chyba Naconu.

Read this next