If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Aliens: Fireteam

AAA co-op střílečka v detailech a ukázkách.

Gearboxu a Randy Pitchfordovi tenhle projekt raději už 20th Century Studios nedali. Všichni totiž mají v živé paměti, co se stalo s Aliens: Colonial Marines.

Žánrově a zasazením velmi podobnou novou hru namísto nich kutí vlastní studio Cold Iron - spoluautoři City of Heroes, Star Trek Online či Neverwinter existující od roku 2015 a patřící FoxNext Games.

Aliens: Fireteam hodlají vydat už v létě letošního roku pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Bude to samozřejmě opět co-op third-person střílečka, která dle traileru vypadá, jako by Vetřelec potkal Gears of War a ještě si něco vypůjčil z World War Z či Left 4 Dead.

Cover image for YouTube videoAliens: Fireteam Elite - Announce Trailer

Hra za koloniálního mariňáka má být zasazena 23 let po událostech původní trilogie Vetřelec. Nacházíte se na USS Endeavor, která byla pověřena řešením volání o pomoc od vzdálených kolonií.

Projdete si tu celkem čtyři kampaně, které lze hrát ve společnosti dvou kamarádů či počítačem řízených postav. Kosit spolu budete tradiční Xenomorphy (11 druhů) a 20 dalších druhů nepřátel s vlastní inteligencí k přepadnutí mariňáků. V boji vám pomohou specializace pěti herních tříd (Gunner, Demolisher, Technician, Doc, Recon), upravitelné zbraně (celkem 30), vývoj postav a možnost upravit si každou misi přes systém Challenge Card.

"Bude to hra, na kterou fanoušci Vetřelce čekali, s hordami protivníků lezoucích po stěnách a stropech, obklopující váš tým a utočící z každého úhlu. Budete muset spolupracovat, přizpůsobit si svou postavu, využít tuny výbavy (70 přídavků) a snažit se tuto ultimátní bitvu přežít," uvedl Craig Zinkievich, šéf tvůrců.

Více na homepage, níže první obrázky:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Aliens: Fireteam

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments