If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První vteřiny z Resident Evil Village s raytracingem na PC

AMD se nevzdává + další tituly.

Za normálních okolností by člověk při takové příležitosti čekal email s tiskovou zprávou od Nvidia, jak jsme zvyklí. Ale ta tentokrát žádná nepřišla... tento květnový survival horor je totiž partnerskou hrou u konkurenčního AMD.

V patnáctiminutové prezentaci "Where Gaming Begins" nové grafické karty AMD Radeon RX 6700 XT, postavené na architektuře RDNA 2, nám korporátní viceprezident a generální manažer Scott Herkelman pověděl řadu technikálií.

Za nás je důležitá hlavně devátá minuta, kde se objevují vůbec první záběry z PC verze Resident Evil Village, a to jak se zapnutým raytracingem, tak i bez něj. Hra od Capcomu si bude tykat i s AMD FidelityFX.

Cover image for YouTube videoWhere Gaming Begins: Ep. 3 | AMD Radeon™ RX 6700 XT

Vedle grafů, kterak moderní hry vyžadují více videopaměti (při hraní v 1440p na maximální detaily), tam najdeme i seznam dalších her, které podporují AMD FidelityFX (celkem jich má být přes čtyřicet): DiRT 5, Godfall, World of Warcraft Shadowlands, Riftbreaker, Microsoft Flight Simulator, ANNO 1800 či Evil Genius 2.

Lze tedy předpokládat, že nový Resident nemusí podporovat NVIDIA DLSS 2.0, což se dnes bere jako průmyslový standard a zařídí výkon bez kompromisů ve kvalitě obrazu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil Village

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments