Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Forza Horizon 4 je venku na Steamu, ale dost předražená

Protizákaznický přístup + auto zdarma.

Často se hovoří o nové cenové hladině nextgen her, například u NBA 2K21 od Take 2, ale ani toto by nemělo zůstat opomenuto.

Jak bylo slíbeno před měsícem, na Steamu je ode dneška k dispozici Forza Horizon 4 PC.

Uživatelé digitální platformy od Valve by mohli jásat, přeci jen se jim dostává jedna z nejlepších závodních her posledních let a zatím poslední díl této série. Včetně češtiny, všech přídavků či podpory cross-play. Kdo si ji tam navíc stihne pořídit do 14. března a přihlásí se přes xboxový profil, získá vůz 2019 Porsche 911 GT3 RS zdarma (dostat ho mají přes zprávu).

Problém je v tom, kolik stojí: nevídaných 70 eur ve standardní edici, a ještě větší pálku za verze Deluxe či Ultimate. Na titul, který je starý přes dva a půl roku, se to zdá být dost přestřelené (při aktuálním kurzu 1833 Kč, oproti tomu krabicovka stojí na Xzone 1499 Kč).

Microsoft, kterému se loni na Steamu dařilo a měl tam hned několik her v celoročních hitparádách, tedy mohl zneužít tento kanál jen pro sledování jiných svých zájmů, což není úplně prozákaznicky orientovaná politika.

Co se nabízí jako první, je snaha přimět další hráče k předplatnému služby Xbox Game Pass, kde Forza Horizon 4 mohou mít za babku.

Jiným motivem může být, aby ve srovnávači cen vždy vyšlo, že na vlastním obchodě Xbox Store, kde se nemusí dělit o marži s Gabe Newellem, to je trochu levnější - 1749 Kč.

Případně to je příprava půdy pro budoucí kroky, protože tahle hra byla v minulosti opakovaně zlevněna o 50 procent, jak ukazují výkyvy cen v grafu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon 4

Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments