If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Simulátor řidiče berlínského autobusu s letištní linkou koncem měsíce

Plán Early Access - proč bude hned zestárlý?

Hra, která ještě nevyšla, už není aktuální. Ptáte se, jak to je vlastně možné?

Autentický simulátor řidiče berlínského autobusu s jednoduchým názvem The Bus - prý ztvárňující město v poměru 1:1 i s pamětihodnostmi, komplexními semafory a běžným hustým provozem na silnici - se objeví na Early Access dne 25. března 2021.

Zpočátku bude obsahovat jedinou linku TXL, která spojovala centrum s letištěm Tegel. Zádrhel je v tom, že bylo definitivně uzavřeno 8. listopadu 2020 a všechny spoje i pasážery nyní obsluhuje nový letištní terminál Brandenburg (BER) jižně od města, které vzniklo částečným spojením drah s lowcostovým Schönefeld.

Důvodem je, že vývoj začal už ve 2016, ale hodně času zabral průzkum a sběr dat (hra je zasazena do let 2016 až 2018, kdy TXL fungovalo). Předtím prý nedopadla dobře tvorba čtvrtého dílu simulátora metra nebo měl přednost simulátor dálkových spojů přes celé Německo. Nakonec koncept po jednání TML Studios s vydavatelem vykrystalizoval v zaměření se na jediné město, kde může být vše na novém enginu mnohem realističtější a vymazlenější než v předešlém Tourist Bus Simulator.

V The Bus verze 1.0 tudíž najdete dvě varianty autobusů, singleplayerový Freeplay mód (možnost řídit v kteroukoli roční dobu), nástup a výstup pasažérů i s prodejem lístků.

Později ve verzi 2.0 přibudou další dvě linky 100 a 200 s různými trasami, multiplayerový mód, editační nástroje na Unreal Engine 4, počítačem řízené autobusy, věrně zpracovaná zastávka Indira-Ghandi-Straße a podpora konzolových ovladačů. Nedávné video působí fotorealistickým dojmem, jak kdyby ho snad natočil nějaký řidič skutečného autobusu z palubní kamery:

Cover image for YouTube videoDev Diary 2021 II The Bus

Když vše během 8 až 16 měsíců Early Access půjde, jak má, časem po updatu na 3.0 najdete v The Bus tzv. Economy mód, v němž si vytvoříte a budete obhospodařovat vlastního dopravce s nakupováním autobusů, hledáním zaměstnanců, opravou závad a vyděláváním na lístcích.

Chybět by pak neměly ani AI řízené tramvaje, oznámení zastávek a dialogy NPC, tutoriál, poslední autobusová linka (celkem v základní hře mají být jen čtyři, což vykompenzuje tvorba komunity) a otevřenější část města včetně tunelu (celkem 20 kilometrů čtverečních, omezení kvůli MP). Více na Steamu. Není to jediná hra svého druhu, několik let už existuje podobná série Bus Simulator od toho samého vydavatele AeroSoft.

Cover image for YouTube videoThe Bus Teaser (Alpha)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments