Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nvidia DLSS lze implementovat i za den, videosrovnání System Shock dema

+ Outriders zdarma k notebookům.

CyberPunch Studios a Headup Games dokázali DLSS do své nadcházející novinky The Fabled Woods implementovat za necelý den.

"Přidat NVIDIA DLSS do The Fabled Woods bylo díky Unreal Engine 4 pluginu jednoduché a efekt, který má na výkon, je zásadní," vysvětluje Joe Bauer, zakladatel CyberPunch Studios. "S pluginem pro Ureal Engine 4 bylo přidání DLSS do The Fabled Woods jasnou volbou. Vývojářům to otevírá úplně nový svět."

Watch on YouTube

Výsledkem integrace je nárůst výkonu až na 1,6násobek ve 4K a hráči s RTX 3060 nebo výkonnějšími si budou v tomto rozlišení moci hru vychutnat s maximálním nastavením a s integrovanými ray tracingovými efekty při 60 snímcích za sekundu.

The Fabled Woods vychází 25. března s podporou ray racovaných stínů, odrazů a globálního osvětlení založeného na optimalizovaném RTXSGI SDK).

System Shock z roku 1994 není třeba dlouze představovat. Remake od Night Dive Studios využívá Unreal Engine 4 a ani zde nechybí DLSS, které dokáže více než zdvojnásobit počet snímků za sekundu ve 4K.

"Plugin pro Unreal Engine 4 ulehčuje implementaci NVDIA DLSS do vašich her, nám se to ve skutečnosti podařilo uskutečnit přes víkend," říká Matthew Kenneally, hlavní vývojář titulu v Night Dive Studios. "Přinést System Shock nové generaci hráčů je pro náš tým srdcová záležitost. A efekt, jaký má NVIDIA DLSS na hráčův zážitek, je nezpochybnitelný."

Watch on YouTube

Většina desktopových GeForce RTX řady 30 tak dokáže System Shock spustit ve 4K při naprosto plynulých 120 snímcích za sekundu a ve 1440p všechny tyto GPU překonají 144 fps, většina dokonce překoná 240!

DLSS si lze vyzkoušet už v demoverzi této hry na Steamu.

Outriders od People Can Fly a Square Enix vycházejí 1. dubna a nabídnou DLSS pro vyšší výkon. NVIDIA nyní nabízí Steam klíč k Outriders při nákupu vybraných notebooků s GeForce RTX u partnerů akce.

NVIDIA Studio díky platformě NVIDIA RTX, nabídne akceleraci nových funkcí v populárních kreativních aplikacích využívajících AI.

Až 80 % úkonů je i v kreativní tvorbě velmi repetitivních. Jde o ruční odstraňování stále stejného pozadí ze série obrázků nebo úpravu detailů ve videu snímek po snímku. 3D rendery zase mohou méně výkonné systémy zahltit na desítky minut i dlouhé hodiny. Proto se dnes pozornost stále více upíná k AI, která dokáže řadu těchto úkonů usnadnit nebo urychlit. Adobe Super Resolution je nyní dostupné v Adobe Camera Raw a chystá se do Lightroom a Lightroom Classic. Novinka dokáže navýšit rozlišení fotografie např. z 10 megapixelů na 40 pomocí umělé inteligence. Hodí se třeba k vylepšení fotografií ze starších fotoaparátů nebo práci s výřezy. Na notebooků s RTX 3070 lze nyní tento proces zrychlit až 27x.

Enhance Images pro vylepšení fotografií v Adobe Lightroom běží na NVIDIA GPU až 5x rychleji: https://youtu.be/dpQZZY39BRI

DaVinci Neural Engine v Blackmagic Design's DaVinci Resolve 17 se také dostal vylepšení společně s novými nástroji jako Magic Mask, který dokáže velmi snadno rozeznat lidi od pozadí a vytvořit chytrou masku.

Watch on YouTube

Scene Edit Detection ve veřejné betě Adobe Premiere Pro je optimalizováno pro NVIDIA GPU. Zajistí rychlou detekci a následné označení střihů ve finálních video souborech. Odpadá tak zdlouhavé procházení záznamů. Jakmile je čas na export, vestavěný NVIDIA hardwarový enkodér v GeForce GPU dokáže exportovat video ve vysokém rozlišení až 5x rychleji než samotné CPU.

Odstranění šumu využívající AI nabízí Blender. Jde o proces, který předpokládá podobu finálních vizuálních výstupů z částečně renderovaných výsledků během navrhování ve viewportu. Díky tomu je snazší prozkoumávat nové nápady a iterovat různé návrhy designu a zároveň mít lepší přehled o predpokládaném výsledku.

Podporu všech těchto nových funkcí naleznete v březnovém NVIDIA Studio ovladači. Podrobný souhrn novinek nabízí blog společnosti NVIDIA.

Watch on YouTube

Read this next