Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Life is Strange: True Colors už oficiálně, bude i Life is Strange Remastered

Trailery, detaily, jiný formát + UPDATE.

UPDATE 2 - 19:00 - na Life is Strange: True Colors pracovalo studio Deck Nine Games už od roku 2017. Hrajete za novou hrdinku Alex Chen nasnímanou poprvé v sérii s full-performance capture a doanimovanou. Přijíždí do malebného amerického městečka Haven Springs pod skalistými horami, s jezery a pestrobarevnou architekturou, kde může vše svobodně prozkoumat. Po osmi letech se tam setkává se svým bratrem a chce začít nový život i je spokojená, jenže on nečekaně umírá.

Pouští se proto do pátrání po tajemství, jestli šlo o pouhou nehodu nebo něco jiného, co před ní místní komunita obyvatel schovává. Alex disponuje novou speciální schopností empatie, že dokáže poznat, co cítí postavy okolo ní. Tedy jeste se něčeho bojí, zda jsou naštvané nebo smutné. A když se extra hodně soustředí, tak identifikuje dokonce i to, co si myslí. Nicméně někdy se tato síla může zvrtnout a pak už se přestane ovládat, pokud narazí na něco opravdu zásadního. Díky tomu může časem odkrýt, co se vlastně přihodilo. Během putování se seznámí se dvěma novými kamarády (potenciální láskou), z nichž jednu znáte z prequelu Before the Storm.

Kdo si koupí ultimátní edici True Colors za 80 eur, dostane i Life is Strange: Remastered (více níže). Standardní verze stojí 60 eur, Deluxe edice 70 eur se čtyřmi bonusovými obleky pro Alex a bonusovým samostatným příběhem Wavelengths s hraním za Steph, ještě než do městečka přijedete, v obchodě a lokální rádio stanici. Čas strávený v Haven Springs si užijete i díky hudebnímu doprovodu s novými skladbami od mxmtoon Novo Amor a licencovanými skladbami včetně Radiohead, Phoebe Bridgers, Gabrielle Aplin a mnoho dalších. Oficiální verze obou trailerů:

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Původní článek 18:00 - Hodinu před vysíláním Square Enix Presents uteklo téměř vše podstatné.

Nová hra se jmenuje Life is Strange: True Colors, čili přesně, jak se spekulovalo.

Vyjde už 10. září 2021 pro PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, PC a Stadia (krabicově i digitálně).

Vyzradil to magazín Game Informer na své kartě hry, společně s nosným artworkem.

Důležitá je jinak změna formátu - že hra už nebude vydávána po epizodách, nýbrž jednorázově jako veškerý obsah v jednom balení, takže nemusíte čekat na pokračování příběhu dlouhé týdny. Přesto hra bude rozdělena na kapitoly, abyste si mohli chvíli oddechnout a třeba pokračovat další den.

UPDATE 18:20 - utekl už i trailer - přímý link na Steam, odkud pochází i prvních 13 obrázků:

Tamtéž se též předčasně objevila produktová stránka pro Life is Strange: Remastered, o němž se dosud nevědělo.

Vyjít má letos na podzim a obsáhnout základní hru společně s prequelem Before the Storm. Uvnitř najdete i věci z Deluxe edice, jako jsou oblečky a bonusovou epizodu Farewell.

Vylepšena bude grafika postav a prostředí, dále znatelně hezčí animace postav (za pomoci plného snímání tváří), předělané hádanky a upgrady enginu i nasvícení. Zde první obrázek z remasteru jedničky:

Read this next