Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Série Resident Evil slaví 25. narozeniny, termín otevřené bety Re:Verse

+ sběratelka, další demo.

Série survival hororů Resident Evil od Capcomu, jež dala tvar svému žánru, dosáhla monumentálního milníku a slaví tento týden 25. narozeniny. Během uplynulého čtvrtstoletí prodala tato oblíbené série více než 107 milionů kopií, přinesla některé z nejznámějších postav a herních systémů videoherního světa a pronikla i za hranice svého rodného prostředí, aby se stala jedním ze základních kamenů současného zábavního průmyslu.

Příští netrpělivě očekávaný díl s názvem Resident Evil Village dorazí co nevidět - již 7. května 2021 totiž vyjde ve verzích pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One a Steam a dle čerstvých informací i na platformě Stadia. Jak Capcom potvrdil, ještě před samotnou premiérou se v dubnu uskuteční online vysílání Resident Evil Showcase. Během ní hráči budou moci zjistit, co na ně čeká.

Lednový Resident Evil Showcase přinesl kromě informací o důležitých herních funkcích a postavách z Resident Evil Village také další zprávy související s touto značkou a dubnová akce se bude odvíjet v podobném duchu - kromě nového herního obsahu na fanoušky čekají také zprávy související s oslavou 25. narozenin. Podrobnější informace včetně přesného času konání online akce a způsobu, jak ji budete moci sledovat, najdete již brzy na twitterovém kanálu @RE_Games.

V chystané multiplayerové akci Resident Evil Re:Verse se sejdou všichni nejoblíbenější hrdinové a biologické zbraně, aby společně oslavili 25 let série Resident Evil. V Resident Evil Re:Verse hráči začínají jako lidé, navzájem se loví a sbírají zkumavky s virem, jež jsou rozeseté po mapě. Když některý z bojovníků zemře, zrodí se znovu jako biologická zbraň lačnící po pomstě. Čím víc zkumavek hráč před svou smrtí získá, tím silnější bude jeho transformace, a bude na rozhodnutí každého jednotlivce, jestli se zaměří spíš na sbírání viru, nebo napře všechny své síly do boje. Toto poděkování fanouškům bude pro všechny majitele Resident Evil Village k dispozici zcela zdarma.

Společnost Capcom navíc oznámila, že od 8. dubna 8:00 SELČ do 12. dubna 7:59 SELČ poběží k Resident Evil Re:Verse na platformách PlayStation 4, Xbox One a Steam otevřený betatest. Účastníkům předchozího uzavřeného betatestu, kteří mají hru na svém zařízení stále nainstalovanou, bude stačit, když si ji po spuštění testu aktualizují. Noví hráči si budou muset obsah nejprve stáhnout, možnost předběžného stahování se zpřístupní 5. dubna. K zapojení do otevřeného betatestu je nutné zaregistrovat si Capcom ID. Během jara pak ještě bude na všech platformách k mání tradiční demo singleplayeru s úsekem z plné verze (včetně bojů), které naváže na dřívější tech-demo Maiden.

Hru Resident Evil Village je již možné předobjednat, a to na všech platformách v digitální podobě ve standardní a Deluxe edici a na konzolích též jako fyzickou standardní a sběratelskou edici. Digitální Deluxe verze obsahuje základní hru a digitální balíček „Trauma Pack", který přináší dodatečný herní obsah, například zbraň Samurai Edge, filtr obrazovky inspirovaný záběry nalezenými v Resident Evil 7: Biohazard, možnost ukládání přes diktafon, okamžitý přístup do speciální úrovně obtížnosti a další bonusy. Ve fyzické sběratelské edici (dostupné u nás jen ve velmi omezeném počtu kusů) se nachází veškerý obsah z Deluxe edice, který navíc doplňuje úžasná figurka slavného veterána této série Chrise Redfielda, steelbooková krabička, kniha s grafikou ze hry, látková mapa vesnice a plakát ve formátu A4. Hru Resident Evil Village bude možné upgradovat z verze pro PlayStation 4 na digitální verzi pro PlayStation 5 a u konzolí Xbox Series X|S a Xbox One bude k dispozici podpora funkce Smart Delivery.

Na platformě Stadia bude od 1. dubna 2021 možné samostatně zakoupit Resident Evil 7 biohazard Gold Edition a v rámci předplatného Stadia Pro bude tento titul zcela zdarma. Hráči navíc mají možnost ponořit se na různých platformách do bohaté knihovny titulů ze série Resident Evil s využitím různých slevových akcí uspořádaných u příležitosti oslav 25. výročí.

Read this next