Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Football Manager bude mít konkurenci v podobné hře s řadou inovací

Oznámení We Are Football.

Člověk se pomalu bojí, aby na něj THQ Nordic nevyskočili i ze špajzu. Tak aktivní jsou poslední týdny na všemožných frontách.

Teď si právě usmysleli, že je škoda přenechat Sports Interactive veškerý vývar na poli fotbalových manažerů a zkusí to v té samé oblasti též s novinkou We are Football zatím pouze pro PC.

Kutí ji pro ně studio Winning Streak Games, kterým pomáhají veteráni z řad manažerů, jako Gerald Köhler, Rolf Langenberg či Dirk Winter.

K vydání má dojít už 10. června 2021. Teaser video:

Watch on YouTube

Na rozdíl od Football Manager 2021 v této hře nenajdete oficiální licence, ale to by nemělo tolik vadit, protože komunita bude mít k dispozici editor umožňující vytvořit vlastní kluby a ligy, nebo importovat grafiku, dresy, jména atd. Pravidla lig můžete sami upravit a týmy do nich nechat automaticky vygenerovat. Tím, že si hráč zpočátku vybere buď oficiální databázi nebo vlastní, to celé připomíná řešení "aby se pes nažral a kočka zůstala celá".

Budete tu samozřejmě jak manažerem klubu, tak hlavním trenérem - čili musíte vybudovat správný tým (každý fotbalita bude mít i svůj psychologický profil), infrastrukturu, komunikovat s fanoušky, investory, sponzory apod. Postupem času vzrostou vaše schopnosti a celé to má být velmi realistické, čímž se myslí třeba průběh tréninků nebo implementace nejnovějších fotbalových trendů.

Výhodou oproti konkurenci bude zahrnutí ženského fotbalu s řadou unikátních herních specifik. Nebo to, že hra má být přístupná i nováčkům bez nutnosti učit se dlouhé tutoriály a na své si mají přijít milovníci rozsáhlých statistik.

Stadion bude ve 3D i s místností pro trofeje, o přestávkách tam zazní silné proslovy a po zápasech zase dojde na silnou kritiku vašich příznivců.

Read this next