Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Drobné, leč milé vychytávky Spider-mana a Ratchet and Clank

Svaly vytvarovaný oblek a framerate.

Studia Sony celkově nevyšperkovávají staré hry tolika funkcemi, jako to činí konkurenční Microsoft u xboxových exkluzivit. Ale když už něco takového přijde, stojí to za to a podrobně to přiblíží.

Jako v případě nového obleku přidaného pouze do PS5 verze Spider-Man: Miles Morales.

"Kompletně jsme simulovali celou postavu zevnitř až ven, za použití technik, které byly předtím dostupné jen pro filmy. Každá deformace, kterou vidíte na povrchu kostýmu hrdiny, je výsledkem propracované simulace svalů a oblečení," vysvětlil to Josh DiCarlo, vedoucí grafik pro postavy z Insomniacu.

Součástí posledního patche pro pavoučího muže byl Advanced Tech Suit (plus pár oprav), ale tato realistická deformace vybraných obleků funguje jen na PS5.

Tato vychytávka, která v reálném čase zajišťuje tvarování podle muskulatury, sází na strojové učení a je v téměř podobné kvalitě, jaká je k vidění ve filmech.

Dnes, 31. března je jinak poslední den, kdy si můžete zdarma stáhnout starší PS4 hru Ratchet and Clank (2016) z PS Store.

Lákadlem pro download budiž, že po vydání dalšího patche během dubna pošlape na PlayStation 5 nově v 60 snímcích za vteřinu, slíbilo též studio Insomniac na Twitteru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments