Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Multiplayerový Cyberpunk 2077 nakonec odpískán

Změna politiky studia.

Fiasko okolo startu a stále přetrvávajících potíží prosincové hry na starých konzolích se propsalo i do budoucích plánů.

CD Projekt Red se rozhodl zamýšlenou multiplayerovou odbočku Cyberpunk 2077 úplně odpískat. Namísto toho mění svou dlouhodobou politiku:

"Dříve jsme řekli, že naším příštím AAA projektem bude multiplayerová hra Cyberpunk 2077, ale to jsme přehodnotili. Namísto velkého online zážitku se odteď budeme snažit, abychom hned v den vydání singleplayerové AAA hry měli coby její součást multiplayer."

Dává to smysl, protože pokud by příští velkou věcí polského studia měla být "jen" MP odbočka kontroverzní značky, nemuselo by to kvůli minulosti dopadnout vůbec dobře.

Jeden z předsedů představenstva Adam Kiciński to celé vysvětlil tím, že už pár let pracují na technologickém rozhraní, které zařídí možnost online prvků ve všech budoucích titulech studia. Jeho zaměření na singleplayerová příběhová RPG se nemění, jen do nich prostě naroubuje online hned od začátku.

"Máme velmi silné nápady a prototypy pro multiplayerové zážitky, ale je zatím příliš brzy na to, abychom mluvili o monetizaci," dodal.

CDPR také uvedl, že mění interní postupy ve firmě, aby vytvořil otevřené pracoviště, podporoval duševní zdraví a spokojenost zaměstnanců. I za tím účelem by rád sestavil vnitřní tým, který zajistí, aby byly slyšet všechny názory pracovníků.

Read this next