Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ani třetí den po vydání nelze hrát Outriders kvůli odpojování od serverů

+ vyjádření výrobce, petice pro offline mód.

Sice se z nich vyklubal velký hit, měřeno počtem hráčů, zároveň je ale trápí závažný problém.

To, co se zdálo nejprve jen jako "tradiční" přetížení serverů v den vydání, kdy bývá nápor, totiž trvalo i v sobotu (vždy zejména ve večerních hodinách), tedy třetím dnem od 1. dubna, a je to závažnější, než se myslelo.

A co je horší - netýká se to jen samotného přihlášení do PC verze hry, ale i když se to povede, ta vás během hraní často vykopne, jakmile se ji nedaří zkontaktovat servery. Zdá se, jako by snad šlo o nějakou skrytou formu protipirátské ochrany (požadavek být permanentně připojen), jako tomu bylo nedávno u Crash Bandicoot 4 PC.

Naštvané pocity z diskusních fór Steamu sdílí i náš recenzent Milan Bergman: "Dnes jsem se do Outriders nalogoval asi na pátý pokus, vytvořil jsem si postavu, zkouknul úvodní animaci a po 10 vteřinách hraní mě to zase vykoplo se stejnou hláškou jako v minulých dnech. Teď se tam zase snažím marně připojit. Tajně jsem doufal, že když už se dostanu do hry, tak mě nechá hrát aspoň singleplayer, ale jak sleduji, kdykoli mě může bez varování vyhodit, když se ji pár vteřin nedaří pingnout na vlastní server".

V pátek se k nemilé situaci na oficiálním Twitteru vyjádřil Sebastian Wojciechowski, šéf studia People Can Fly:

"Plně jsme si vědomi problémů se servery, které nyní zažíváte. Naši partneři ze Square Enix se je snaží co nejdříve vyřešit. Frustruje to jak vás, tak nás. Omlouváme se za potíže a vážíme si vašeho masivního zájmu o Outriders".

Vývojáři prý uplynulých pět let tvrdě pracovali na tom, aby byla hra skvělá, takže doufají, že ji budete soudit až dle jejích kvalit a nikoli dle těchto zádrhelů se servery.

Mezitím se na Steamu začalo volat po možnosti offline hraní a lokálním ukládání pozic. Někdo totiž prý přišel i o svůj dosavadní pokrok ve hře a musí řadu misí zbytečně opakovat.

Těsně před půlnocí ze soboty na neděli pak People Can Fly zveřejnili tweet, dle nějž učinili pokrok v řešení serverů. Prý doufají, že si Outriders brzy budete moci užít, ale zapomínat byste neměli ani na své blízké během Velikonoc, čímž nepřímo vyzvali, ať raději hrajete přes svátky něco jiného.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Outriders

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments