If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdy a kde začne natáčení TV seriálu The Last of Us

Má to být velké.

Nacházíme se v době, která natáčení a filmům celkově vůbec nepřeje a dochází k řadě zpoždění - viz třeba odklady Resident Evil: Welcome to Raccoon City o dva měsíce na 24. listopadu či filmu Mortal Kombat o týden na 23. dubna. Nebo zprávy z Izraele, kde je navzdory proočkovanosti omezena kapacita kinosálů a nesmí se prodávat popcorn, na němž to dosud částečně stálo, nemluvě o tom, že tam není moc co promítat.

Proto se úsilí filmařů přeorientovává na TV seriály pro streamovací služby, čehož je důkazem The Last of Us od HBO a Craiga Mazina, autora Černobylu, ve spolupráci s Neilem Druckmannem ze studia Naughty Dog.

Natáčení by mělo začít letos v červenci v Calgary a skončit v červnu roku 2022.

Uvádí to tamní list CBC s odkazem na místní oborové organizace, byť oficiálně to výrobce potvrdit nechtěl.

Jak známo, v seriálu The Last of Us budou hrát Pedro Pascal (The Mandalorian) a Bella Ramsey (Hra o trůny).

Příběh se má zaměřit na Joela, zatvrzelého přeživšího, který byl najatý k tomu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z utiskující karanténní zóny. Pak se to přemění v brtuální a srdcervoucí putování po více oblastech Americe, kdy jejich životy budou záviset jeden na druhém.

Pro Mazina má jít o snový projekt, protože je dlouhodobým fanouškem této PlayStation série, i když se zároveň bojí, protože každý s ní má asociované intenzivní emoce a nerad by zklamal.

Premiér provincie Alberta, Jason Kenney, měl mluvit o dosud největší televizní produkci v kanadské historii, ale není jasné, že měl na mysli právě toto.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments