If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První video z PS4 Pro verze Resident Evil Village

+ další vydařený převlek z Ruska a Photo mód.

Vzhledem k tomu, že PlayStation 5 je stále silně nedostatková a ještě tomu tak asi dlouho bude (nechcete-li sázet na Polsko či čekat do Vánoc), je PS4 Pro nejbližším záložním řešením pro příznivce konzolí od Sony.

Právě z této verze hry schrastili IGN pět minut nových záběrů z hraní Resident Evil Village.

A nutno říct, že hra i na old-gen platformě, pro níž mimochodem původně vůbec neměla vyjít, vypadá náramně dobře. Ani netrpí technickými nedostatky či trháním ve 4K rozlišení, takže se při této otevřené komunikaci Capcomu nemusíme bát, že by se snad opakoval Cyberpunk 2077. Japonský výrobce si zjevně věří, mnozí jiní old-gen verze spíš skrývají než otevřeně předvádí (měsíc před premiérou 7. května 2021).

Nejprve se postava protlouká zatopenými kanály, kde naplno vynikne nasvícení cihel od pochodní i efekty vody, než se později ocitne na zasněženém nádvoří zámku.

A co je na tom nejlepší - když i na mnoho let staré PS4 Pro působí hra takto, je zaručené, že na nadupaném PC bude ještě mnohem hezčí!

Cover image for YouTube videoResident Evil Village: First-Ever PS4 Pro Gameplay (4K) - IGN First

Pozorní diváci si z rozhraní v pravém dolním rohu možná všimnou, že tady bude Photo mód, který dosud nebyl oficiálně oznámen.

Sílí také aktivita fanoušků tohoto očekávaného survival hororu: máme tu v pořadí už druhý cosplay za Lady Dmittrescu, tentokrát s mírným nádechem erotiky od MilliganVick (moskevská fotografka, která připravila i makeup) a modelky RGTcandy.

Pro srovnání, první převlek od bronzové ruské basketbalistky z olympiády (Yekaterina Lisina) byl před pár dny zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil Village

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments