Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mapa Resident Evil Village nebude pouze o zámku a vesnici, podívejte se na ni

+ odemykatelná obtížnost, druhé demo.

Pokud by se tento květnový survival horor odehrával jen na zámku, kde vládne vysoká Lady Dimitrescu, mohlo by to být trochu monotónní.

Capcom si to samozřejmě velmi dobře uvědomuje a odkryl mapu dalších lokací ze hry. Ta navzdory názvu nebude ani pouze o vesnici, kde byste prošli pár domů podél cesty a tím skončili, kdepak.

V Resident Evil Village budou celkem čtyři velké oblasti - vedle zámku to má být větrný mlýn, továrna a vodní nádrž.

Podívejte se na mapu sami:

Ředitel tvůrců Morimasa Sato prohlásil pro IGN, že každé prostředí s sebou přinese i nové herní mechanismy a druhy nebezpečí, takže když se naučíte hrát na zámku, nezaručuje to, že budete umět i příští level. Cílem je pochopitelně snaha o co největší pestrost.

"Speciálně v tomto žánru je nesmírně důležité, abychom postupem herní doby přinášeli nové zážitky a překvapení," vysvětlil. Významnou postavou ve hře má být i Mother Miranda, ale chce nechat na hráčích, ať odkryjí její pravé já.

Insider Dusk Golem zase vyzradil, že v Resident Evil Village má být odemykatelná, extrémně vysoká obtížnost (Village of Shadows), která náhodně rozmístí protivníky, předměty a další věci. Hra má mít také otevřenější konec.

Na serverech Sony se mezitím objevila nějaká pracovní verze slíbeného dema pro PS4, které nahradí to dřívější Maiden pro PS5. Všimli si GameRevolution (prý má zhruba 10 GB) a také tam zmínili uniklé ovládací schéma, už včetně bojů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil Village

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments