Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiální videosrovnání Mass Effect remasteru s originálem

Jak Bioware vynaložili ohromné úsilí.

Bioware a EA dnes zveřejnili oficiální srovnávací video mezi květnovou Legendary edicí (remasterem) celé trilogie Mass Effect a její originální podobou.

"Jukněte se vedle sebe na prostředí, postavy a vylepšené vizuální efekty, které na vás čekají. Tyto postavy, místa a technologie ještě nikdy nevypadaly tak dobře," uvedli v popisku.

Watch on YouTube

Souběžně s tím publikovali rozsáhlý blogový článek, kde detailně řeší, jak k modernizaci sci-fi klasiky přistoupili.

Čili jak nejprve identifikovali, které grafické podklady potřebují oprášit, jestli existují jejich zdrojové soubory, kolik procent z toho si zaslouží vylepšení a jak dlouho jim to zabere.

Potřebovali na to nutně odpověď, protože původní série vyšla na konzolové generaci, která sice umožňovala rozlišení 1080p, ale v praxi často jela jen v 720p či méně. Vývojáři se poté rozhodli, že chtějí zdokonalit každou texturu, což v celé trilogii dohromady znamená šílených třicet tisíc kousků.

Suma sumárum se zdá, že Bioware si dali opravdu hodně záležet. Zjevně vynaložili ohromné úsilí, aby stál remaster za to. Týká se to i vylepšeného nasvícení, modelů s více polygony, přidaných detailů, více vegetace, kompletně přerendeovaným cutscénám ve 4K rozlišení či stovkám oprav chyb.

Read this next