If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xzone meziročně vzrostly výsledky o 20 procent

+ změna struktury majitelů obchodu.

Domácí specializovaný obchod Xzone dnes rozeslal médiím tiskovou zprávu ohledně růstu v minulém roce a změny struktury vlastníků v době, kdy slaví dvacáté narozeniny.

Uvádí tam, že ukončil hospodářský rok k 31. březnu 2021 a předběžné hospodářské výsledky ukazují na meziroční růst (YoY) přes 20% a obrat kolem 111 milionů korun bez DPH.

Růstu prý napomohlo krom jiného také uvedení nové generace herních konzolí koncem minulého roku a silné herní tituly jako např. The Last of Us 2 nebo Cyberpunk 2077.

¨

Společnost do března 2021 vlastnilo pět společníků s následujícími obchodními podíly: 30% Martin Schovanec, 20% Jiří Pospíšil, 20% Jan Hanuš, 15% Bohuslav Schovanec a 15% Ladislav Hadač. Poslední dva uvedení prodali svůj podíl ve společnosti zbylým společníkům. Vlastníci společnosti Xzone s.r.o. jsou nyní jen tři s těmito podíly: 42,8% Martin Schovanec, 28,6% Jiří Pospíšil a 28,6% Jan Hanuš.

"Můj otec a jeho dlouholetý společník v podnikání pan Hadač jsou již důchodového věku a nechtěli se nadále aktivně podílet na chodu společnosti. Rozhodli se raději využít dosažených výsledků v budování podniku v podobě peněz z prodaných obchodních podílů, které mohou ve zdraví užít," říká ke transakci Martin Schovanec a dodává. "V odkupu podílů zbylými společníky navíc vidím důležitý stabilizační krok z pohledu budoucnosti firmy a symbolické vyjádření, že i přes turbulentní dobu v herním průmyslu věříme, že se nám v podnikání bude dařit i nadále minimálně stejně dobře jako doposud.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments