If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Letošní Call of Duty má být bržděno starými konzolemi

Spekulace i o Battlefield 6.

Pochází od stejného člověka, který nedávno přinesl drobky o Battlefield 6 traileru. Takže je potřeba k tomu přistupovat s rezervou, když může jít o balónek vypuštěný někým od konkurence.

Insider Tom Henderson tvrdí, že letošní díl Call of Duty (s názvem Vanguard) má být nepříjemně bržděn přílišným bráním ohledů na staré konzole.

Jinými slovy, design levelů a grafika prý nebudou na takové úrovni, na jaké by koncem roku 2021 teoreticky mohly být vzhledem k vysokému výkonu PlayStation 5, Xbox Series X a high-endových PC.

Oproti tomu Battlefield 6, který vyjde rovněž letos na podzim a bude s CoD Vanguard často srovnáván, naopak zřejmě bude cílit jen na next-gen konzole a počítače, zatímco na PS4 a Xbox One už zapomene, což může být po technické stránce jeho velká výhoda.

Activision se nelze divit, že na staré konzole myslí, protože PS5 stále není široce dostupná a pokud by PS4 verzi neudělali, připravili by se o nemalé tržby.

Aby toto EA dohnali, co se týče počtu hráčů, má být Battlefield 6 prý okamžitě po vydání k dispozici na službě Xbox Game Pass (díky nadstandardním vztahům s Microsoftem).

Autor spekulace Henderson dále zaslechl, že pro old-gen má existovat dokonce i přespříští díl série Call of Duty, který vyjde na podzim 2022 a bude od studia Infinity Ward.

Ilustrační obrázek ze starého CoD WW2

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Black Ops Cold War

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments