If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield se rozpíná, ve vývoji jsou hned dvě hry

Oficiální střípky těsně před ohlášením + spolupráce čtyř studií.

Takže brazilské IGN se ráno při "utweetnutí" nepletlo, skutečně se chystá samostatná Battlefield hra pro mobily, ale nejen to.

EA dnes odpoledne zveřejnili oficiální prohlášení k sérii Battlefield, dle nějž na očekávané šestce (či jakkoli se bude jmenovat) pracují hned čtyři herní studia.

Jde o takové vábení před plnohodnotným oznámením tím spekulovaným trailerem, k němuž prý dojde již brzy. Citujeme v plném znění níže - jinak stále platí vydání letos na podzim, pořád se mluví jen o nextgen konzolích, ale verze pro oldgen vyloženě vyloučeny nebyly:

"Rok 2021 je pro nás ve studiu DICE opravdu vzrušující. Spolupracujeme s dalšími prvotřídními vývojovými studii v rámci Electronic Arts a na Battlefieldu pro konzole a PC tak pracuje zatím vůbec největší tým. Naši přátelé z Criterionu a DICE LA s námi pracují na naší společné vizi hry, zatímco tým v Göteborgu posunuje technologii ve hře na novou úroveň. Společně vám tak chceme později v roce 2021 nabídnout naprosto úžasný výsledek.

Právě teď se soustředíme na každodenní testování: zdokonalování, vyvažování a zajištění toho, abychom vytvořili co nejlepší Battlefield. Můžu vám říct, že jde o odvážný krok. Má vše, co na Battlefieldu máme rádi - a všechno to posouvá na další úroveň. Epický rozsah. Totální válčení. Šílené a nečekané okamžiky. Destrukce měnící prostředí. Masivní bitvy nabité více hráči a šílenstvím než kdy předtím. To vše rozpohybuje výkon konzolí a počítačů nové generace. Těšte se na brzké představení."

"V roce 2022 přijde nová mobilní hra Battlefield. Vždy bylo naší vizí přinést Battlefield na další platformy. Takže po letech prototypování vám s velkým potěšením můžu říct, že naši přátelé v Industrial Toys, ve spolupráci se všemi tady v DICE, vyvíjejí úplně nový Battlefield, který v roce 2022 přinese totální válku na chytré telefony a tablety.

Je nutné chápat, že jde o samostatnou hru. Je naprosto jiná než hra, kterou tvoříme pro konzole a PC, a je určená speciálně pro mobilní platformu. Společnost iToys ji vytváří úplně od základu. Battlefield na mobilech se tak stane skutečností a vy se můžete těšit na plnohodnotnou hru, ve které budou hrát podstatnou roli dovednosti. Tato mobilní hra nyní přechází do fáze testování, aby mohla být vydána už příští rok. Můžete tedy očekávat další podrobnosti.

Nemůžu se dočkat, až vám ty dva nové Battlefieldy ukážeme! Zatím ale zůstaňte zdraví a hrajte Battlefield! - Oskar Gabrielson, generální manažer DICE."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments