Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

80 procent Resident Evil Village na PlayStation

Drtivá převaha.

Dosud to bývalo tak, že PlayStation verze multiplatformních hitů tvořily tak polovinu či dvě třetiny podílu z tržeb. S novou britskou jedničkou krabicovek, Resident Evil Village, se vše trochu ještě posunulo.

Skoro se zdá, že majitelé Xboxu si odvykají kupovat takové nové hry za plnou cenu, když jich mají k mání tolik jiných v rámci předplatného Xbox Game Pass. Nebo je možné, že spíš sahají po digitálních verzích.

Survival horor od Capcomu se ve Velké Británii stal nejvíce prodávanou hrou minulého týdne. PS4 a PS5 krabicovky dohromady zařídily 80 procent z odbytu.

Po Spider-Man: Miles Morales a Assassins Creed Valhalla z loňského listopadu šlo o třetí zatím nejvíce žádanou PS5 hru na pultech obchodů.

Watch on YouTube

Co se týče srovnání s minulými díly série, tady se opět projevil rozmach digitální distribuce. Zájem o krabicovky Village byl byl v úvodních dnech o 25 procent nižší než u Resident Evil 2 Remake a o 40 procent nižší než u Resident Evil 7, ale zase o 76 procent vyšší než o Resident Evil 3 Remake z minulého jara.

Jak známo, na Steamu měl nový díl souběžně nejvíce hráčů z celé série.

Více na Gamesindustry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil Village

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments