Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Galactic Civilizations 4 ohlášeno

+ trailer, změny, obrázky.

Stardock dnes ohlásil pokračování oceňované vesmírné strategie, žánru, kterému se říká 4X či hexa tahovky.

Galactic Civilizations 4 hodlá vydat někdy v roce 2022, ale alfaverze pro PC (Windows 10) bude rozjeta už tyto letní prázdniny.

U debutového traileru se klasicky praví, že hra vezme to nejlepší z předchůdců a přidá nové vzrušující vlastnosti, aby z toho vznikla taková kombinace Stellaris s Civilizací:

Watch on YouTube

Hlavní novinkou zde má být, že budete muset vše řešit s různými postavami, které pomáhají spravovat vaše mezihvězdné impérium. Ve trojce se jim říkalo obyvatelé, ale tady má být jejich koncept výrazně osvěžen. Důležité je, že budou nesmrtelné, tedy nezemřou ani ve vyšším věku.

Mapy mají být výrazně větší a počet světů v typickém impériu bude též převyovat třetí díl. Mapy jsou nyní označeny jako sektory.

Tvůrci slíbili, že se chtějí vyvarovat přehnaného mikromanagmentu, kterým byli hráči dříve zavaleni a museli se otrocky starat o každou planetu. Nyní má být opak pravdou a každá kolonie prostě jen automaticky poskytuje suroviny (technologie, bohatství či minerály) světu, kterému patří, tak trochu jako v Crusader Kings 3.

Namísto pověření počítačem řízeného guveréra, aby obhospodařoval planetu, se to nyní bude dít jen u těch, které si hráč chce vyloženě řídit sám. Co zůstane stejné jako minule, je to, že zdaleka ne všechny planety vás budou na slovo poslouchat a také vzroste počet kolonií, které nemají valnou kvalitu, tudíž se jimi nemusíte příliš zabývat. První obrázky:

Read this next