If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Polovina z 25 chystaných her pro PS5 budou nové značky

+ šéf Sony slibuje zlepšit dostupnost.

Sony si opět vybrala jeden ze zahraničních magazínů, aby jeho prostřednictvím informovala o pár věcech, o nichž se dosud nevědělo.

Tím vyvoleným se stal Wired a bylo to hlavně takové ohlédnutí za úvodním půlrokem PlayStation 5 na trhu.

Předně tam Hermen Hulst, šéf celosvětových studií Sony a spoluzakladatel studia Guerrilla utrousil, co chystají:

"Máme v PlayStation Studios ve vývoji více než 25 her pro PlayStation 5, z nichž je téměř polovina novými značkami. Jsou to neuvěřitelně pestré hry, které pocházejí z různých oblastí světa. Velké hry, malé hry, rozličné žánry".

O slovo se přihlásil také šéf zábavní divize Sony Jim Ryan, který mimochodem právě dostal druhou dávku očkování proti koronaviru.

Ve snaze o uklidnění situace, kterou vyvolala nedávná slova jeho kolegy o přetrvání nedostatku konzolí do 2022, prohlásil následující:

"Pracujeme nejvíce tvrdě, jak to jen lze, abychom zlepšili situaci [s dostupností PS5]. Během léta dojde ke zvýšení výroby a do druhé poloviny roku proto doufáme v určitý návrat k normálu, co se týče vybalancování mezi nabídkou a poptávkou".

Cover image for YouTube videoGame Boost | PS5

Pro PS5 se jinak za úvodních pět měsíců na trhu prodalo o 11 procent více software, než kolik tomu bylo za stejné období pro PS4. Sony tedy může být spokojena nejen s tím, že se prodalo více konzolí, ale i že si lidé pořízují více her na jednu konzoli než dříve.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments