Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Starfield na PS5 rozhodně nebude, shodují se insideři, i na příchodu začátkem 2022

Nové drby + zatím největší várka obrázků.

Pořád to není nic oficiálního přímo od Microsoftu či Bethesdy, ale bylo by podivné, pokud by tolik zasvěcených lidí mělo mylné informace.

Insideři jako Jeff Grubb či analytik Daniel Ahmad dnes opětovně prohlásili, že je prakticky jisté, že Starfield bude exkluzivitou Xboxu a PC. Čili že nevznikne PlayStation 5 verze, minimálně ne v nejbližší době.

"Game Pass je centrem xboxového ekosystému, pro Microsoft je čím dál důležitější investovat do exkluzivního obsahu a značek, které mu zvyšují počet předplatitelů. Takže vydání takové velké hry jako Starfield či Halo Infinite na Game Pass hned od prvního dne mu poskytne velkou konkurenční výhodu. Navíc tyto hry půjdou hrát z vícero různých zařízení, což zařídí akvizici spousty nových uživatelů, efekt na celou síť a dodatečnou monetizaci napříč celým ekosystémem," uvedl druhý jmenovaný.

Grubb zase ve svém článku tvrdí, že Microsoft si to jistě velmi dobře spočítal, že pro něj bude výhodnější strpět absenci tržeb z PS5 verze, když exkluzivita Xboxu přivede na tuto platformu více hráčů a ti si pak koupí i spoustu jiných her. Prý to je jiná situace než u Minecraftu, který nechal na všem možném a tečou mu peníze z mikrotransakcí, když to je platforma sama o sobě. Krom toho koupě Bethesdy nebyla vůbec levná a musí to někde přinést ovoce.

Podle účastníků podcastu Kinda Funny Games má Starfield cílit na vydání v 1. čtvrtletí 2022, což se dosud nevědělo (letošní Vánoce se prý nestíhají). Proto se odhaduje, že k představení by mohlo dojít už na červnovém E3 2021.

V minulých dnech navíc na internet od SkullziTV unikla zatím největší várka screenshotů z tohoto sci-fi RPG, zaměřená na interiéry a pohled z vlastních očí. Pokud je pravda, že pochází ze staré verze z 2018, pak to nasvícení a stínování vesmírné stanice není vůbec zle.

Ve hře mají být frakce, z nichž některé se jmenují The Black Fleet a Space Nation Alliance. Pohyb venku (poletování) ve vesmíru okolo základen a lodí prý zatím není stoprocentně jistý, ale na HUDu bude ukazatel gravitace. A lodě mají mít speciální východy a vstupy pro situace, kdy panuje vysoká či nízká gravitace.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Starfield

Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments