Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony chce PlayStation udělat více sociální a její síť vyrostla desetkrát

+ počet uživatelů PS Plus, strojové učení, pár vteřin z filmu Uncharted.

Po zahájení spolupráce se službou Discord to nikoho nemůže zarazit.

Sony chce udělat PlayStation více sociální, čímž myslí soustředění se na služby, mobilní a sociální oblasti, které jsou prý klíčové pro expanzi jejího světa naplněného emocemi. Prý to je absolutně nezbytné pro další vývoj komunity okolo PlayStation. Jmenovala třeba více mobilních her podle anime sérií nebo svých velkých značek z konzole.

Představitelé japonské korporace to prohlásili na dnešním setkání s investory. Tamtéž nastínili některé jiné plány a novinky (kompletní PDF).

Předplacená služba PlayStation Plus má ke konci května 2021 už 47,6 milionu uživatelů a síť PlayStation Network prý organicky (nikoli investicemi) vyrostla desetinásobně (od startu PS4 ve 2014). Vše hodlá průběžně rozvíjet a vylepšovat, stejně jako streamovací službu PlayStation Now.

Vlastní (first-party) studia Sony připravují do budoucích PS5 her nějaké systémy strojového učení, od minulého roku s touto dynamikou experimentují např. na Reinforcement Learning. Díky tomu mají být herní zážitky bohatší a více si je užijete. Třeba s tzv. herními agenty řízenými počítačovou inteligencí, kteří mohou být vaším rovnocenným soupeřem či parťákem.

Jinak nadále platí, že se chystá deset TV seriálů či filmů, které jsou v různé fázi tvorby v divizi PlayStation Productions (např. Uncharted, The Last of Us), včetně kooperace se Sony Pictures a Sony Music, aby se co značky co nejvíce vytěžily a rozvinula se kreativita. Více se má také péct s Netflixem a Disney.

UPDATE - objevilo se pár vteřin z filmu Uncharted, začínají v 1:32.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments